"Lloyds" elimină încă 3.000 de locuri de muncă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Lloyds" elimină încă 3.000 de locuri de muncă

Creditorul ipotecar britanic "Lloyds Banking Group" Plc va elimina încă 3.000 de locuri de muncă şi închide încă 200 de sucursale ca să se adapteze la schimbarea comportamentului consumatorilor şi la incertitudinea creată prin decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (Brexit). În plus, banca a informat că Brexitul va afecta capacitatea sa de a majora dividendele, pe viitor.

Disponibilizările privesc în principal personalul administrativ. Prin această măsură, banca urmăreşte să realizeze economii adiţionale de 400 de milioane de lire pe an, până la finele lui 2017.

În 2014, banca a stabilit că va realiza economii de circa un miliard de lire anual, prin eliminarea a 9.000 de angajaţi şi închiderea a 200 de sucursale. Acum, acestora li se adaugă cifrele anunţate ieri.

Informaţia privind disponibilizările, lansată ieri de bancă, vine în pofida faptului că directorul executiv al instituţiei, Antonio Horta-Osorio, a anunţat un profit de bază "solid", de 2,1 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde dolari), pentru trimestrul al doilea (mai mic cu 4,4% faţă de anul precedent). Oficialul "Lloyds" a adăugat însă că, în urma referendumului pentru Brexit, perspectivele economiei sunt incerte, iar încetinirea ritmului de creştere "pare probabilă".

Laith Khalaf, analist la "Hargreaves Lansdown", este de părere că "Lloyds" are o expunere mai mare decât alte bănci la Brexit, "întrucât este puternic conectată la economia Regatului Unit, iar votul pentru Brexit a generat incertitudine în jurul perspectivelor viitoare ale ţării", conform AP.

În perioada aprilie-iunie 2016, câştigul înainte de taxe realizat de bancă a scăzut la 4,16 miliarde de lire (5,5 miliarde de dolari), de la 4,27 miliarde de lire în intervalul similar din 2015. Analiştii estimau 4,06 miliarde lire.

Profitul net a fost, însă, de 1,8 miliarde de lire, după o pierdere de 21 milioane de lire în trimestrul al doilea din 2015.

Banca va acorda un dividend interimar de 0,85 pence/acţiune, comparativ cu 0,75 pence în anul precedent.

"Lloyds" avea 74.117 de salariaţi la finele lunii iunie, cu aproape 1.200 mai puţin decât la sfârşitul lui 2015.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Disponibilizarile nici nu se observa, 3-12 000 de oameni o sa produca ceva ca hartie igienica.

    De aceea nu a pus David hartia de iesire a Regatului? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS