LOGOFĂTU, BITTNET SYSTEMS:"Analizăm posibilitatea listării pe AeRO din 25 februarie"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Analizăm posibilitatea listării pe AeRO din 25 februarie"

Firma autohtonă de IT Bittnet Systems analizează mai multe oportunităţi de atragere de investiţii pentru dezvoltarea companiei, inclusiv listarea la BVB, pe piaţa AeRO, începând din 25 februarie, ne-a declarat, ieri, Mihai Logofătu, directorul executiv al firmei.

Domnia sa ne-a precizat că bugetul de investiţii al companiei va fi de cel puţin 100.000 de euro în acest an, fiind luată în calcul extinderea activităţii companiei şi reinvestirea profitului în acest sens.

Mihai Logofătu consideră că piaţa AeRO întruneşte elementele necesare pentru a deveni un succes şi subliniază că urmăreşte acţiunile BVB şi regulamentele pentru această piaţă. "Suntem în contact permanent cu mai mulţi consultanţi autorizaţi pentru a ne atinge scopul principal, respectiv accesul Bittnet Systems la capital", a menţionat Mihai Logofătu.

Bittnet Systems estimează afaceri de 4 milioane de euro în 2015, după ce anul trecut au înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane euro.

Noua piaţă de acţiuni a Bursei de Valori Bucureşti dedicată IMM-urilor, numită AeRO, va fi lansată pe 25 februarie 2015. Companiile care doresc să se listeze pe AeRO trebuie să aibă o capitalizare de piaţă anticipată de cel puţin 250.000 de euro, fie printr-un plasament privat, o Ofertă Publică Iniţială, fie pe baza evaluării realizate de consultantul autorizat.

Bogdan Mugescu, specialist la Departamentul Business Development al BVB, ne-a declarat recent că Bursa şi-a propus 10-20 de listări pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, în acest an. Reprezentantul BVB a subliniat că ţinta ţinta departamentului de dezvoltare este să obţină o listare pe săptămână a companiilor private sau "măcar trei listări pe lună", începând de anul viitor. În opinia domniei sale, primele companii care vor veni pe AeRO sunt din domeniul IT sau al serviciilor, iar acestea pot atrage câteva sute de mii de euro prin plasamente private.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS