Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Londra denunţă "confiscarea inacceptabilă" a "două nave" de către Iran

I.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul britanic a denunţat vineri noaptea "confiscarea inacceptabilă a două nave" - una britanică şi una liberiană - de către Iran, relatează AFP.

"Sunt extrem de îngrijorat de confiscarea a două nave de către autorităţile iraniene în Strâmtoarea Ormuz", a declarat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, citat înr-un comunicat, denunţând "confiscărti inacceptabile".

Este vorba despre un bastiment britanic şi unul "navigând sub pavilion liberian", a precizat Hunt.

Jeremy Hunt urma să asiste la o reuniune de urgenţă în vederea examinării "a ceea ce ştim şi ceea ce putem face pentru a securiza rapid eliberarea celor două nave".

Ambasadorul britanic se află, de asemenea, "în contact" cu Ministerul iranian de Externe în vederea "rezolvării situaţiei".

Echipajele celor două nave "sunt alcătuite din (membri) de mai multe naţionalităţi, însă, din câte am înţeles, nu sunt cetăţeni britanici la bord", a precizat Jeremy Hunt.

Gardienii iranieni ai Revoluţiei au anunţat vineri seara că au "confiscat" un petrolier britanic - Stena Impero.

Potrivit postului CNN, care citează un oficial american, Iranul a imobilizat un al doilea petrolier, care navighează sub pavilion liberian - MV Mesdar.

Acesta ar aparţine întreprinderii britanice Norbulk Shipping.

Petrolierul Stena Impero a fost imobilizat de către Forţele navale ale Gardienilor, din cauza "nerespectării codului maritim internaţional", "la cererea Autorităţii portuare şi maritime a provinciei Hormozgan", potrivit unui comunicat postat pe Sepahnews, site-ul Gardienilor Revoluţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS