Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Londra vrea întâlniri zilnice cu UE, pe tema Brexit

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Londra vrea întâlniri zilnice cu UE, pe tema Brexit

UE: "Londra nu a propus, încă, o soluţie satisfăcătoare în vederea unui acord de Brexit" 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi premierul britanic Boris Johnson s-au întâlnit ieri, la Luxemburg, ca să discute pe tema acordului de ieşire a Regatului Unit din UE (Brexit), iar la finalul acesteia Comisia Europeană a informat că Londra nu a propus, încă, o soluţie satisfăcătoare în vederea unui acord de Brexit.

Liderul european a anunţat că şeful Executivului de la Londra nu a prezentat o propunere alternativă pentru evitarea unei frontiere "dure" între Irlanda şi Irlanda de Nord.

Executivul comunitar a precizat: "Preşedintele Juncker a reamintit că este responsabilitatea Regatului Unit să propună soluţii operaţionale din punct de vedere juridic care să fie compatibile cu acordul de retragere din UE. Domnul Juncker a subliniat disponibilitatea Comisiei Europene de a examina dacă astfel de propuneri cores­pund obiectivului «backstop» (plasa de siguranţă nord- irlandeză). Astfel de propuneri încă nu au fost făcute".

Întrevederea de ieri nu a adus vreun progres în discuţiile dintre părţi, iar Johnson a informat că discuţiile cu Bruxelles-ul în privinţa acordului de Brexit vor continua, iar el nu va cere o nouă amânare a ieşirii ţării sale din UE după data prevăzută în acest sens: 31 octombrie.

Potrivit Comisiei, întâlnirea de ieri a avut loc pentru analiza situaţiei actuale şi pentru examinarea paşilor următori, în condiţiile în care cele 27 de state membre UE rămân "unite" în ce priveşte problema Brexitului.

La rândul său, Executivul de la Londra a subliniat că "discuţiile trebuie să se intensifice la nivel politic, iar în curând întâlnirile se vor desfăşura zilnic".

De menţionat că Boris Johnson doreşte eliminarea clauzei din acord privind "plasa de siguranţă" nord-irlandeză, în baza căreia Regatul Unit ar rămâne în uniunea vamală europeană până când va fi găsită o altă soluţie care să împiedice revenirea la o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord.

La întâlnirea de ieri a mai participat negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Liderii Uniunii Europene (UE) i-au cerut lui Boris John­s­on "idei", da­că vrea să finalizeze un acord de Brexit la summitul eu­ropean din 17- 18 octombrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS