LUDOVIC ORBAN:''De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani''

G.U.
Politică / 26 noiembrie 2020

''De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani''

Premierul Ludovic Orban, întrebat astăzi de ce colaborarea dintre Guvern şi Primăria Generală a Capitalei nu a fost la fel de eficientă şi în timpul administraţiei anterioare, a declarat că de la fostul primar nu a primit "decât adrese în care i se cereau bani", transmite Agerpres.

"Aici e vorba de seriozitatea unui parteneriat. De la fostul primar general nu am primit decât adrese în care ni se cereau bani. Aici nu e vorba de cerut bani. Aici e vorba de tipuri de finanţări, care trebuie să fie serioase, e vorba de soluţii, care să fie soluţii pe termen lung, în care să avem garanţia că aceste soluţii vor fi implementate. Fostul primar general şi-ar fi dorit să dăm bani, pentru faptul că fostul primar general nu şi-a achitat obligaţia faţă de Termoenergetica de a transfera sumele necesare din subvenţia pentru diferenţă de preţ, motiv pentru care Termoenergetica nu a putut să plătească sumele de bani către ELCEN. Într-o perioadă foarte scurtă de timp s-au acumulat datorii foarte mari, de peste 460 de milioane de lei", a spus Orban.

El a menţionat că actualul primar general, Nicuşor Dan, împreună cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei încearcă să găsească un mecanism prin care să fie diminuate cât mai mult pierderile "generate de decizia politică de a nu vira banii către Termoenergetica".

Orban a făcut referire şi la investiţiile care vor fi făcute în sistemele de producere şi distribuţie a energiei termice, în baza parteneriatului dintre Primăria Capitalei şi Guvern, notează sursa citată.

"Mă bucură enorm că în Bucureşti, împreună cu un primar general serios, care este hotărât să fie într-un parteneriat cu guvernul, vom putea în următorii ani să facem ceea ce, din păcate, nu s-a făcut în 30 de ani. Să generăm cu adevărat capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice moderne, performante, cu randamente de peste 95%, care reduc poluarea drastic şi care în acelaşi timp să permită ca - refăcând şi reţeaua de distribuţie - să putem să furnizăm energia termică către cetăţeni la un preţ mult mai mic. Pentru că, este clar, cu cât sunt randamentele mai mari la producere, cu cât sunt pierderile mai mici pe reţea, cu cât sunt mai mici pierderile din clădiri - pentru că aici vom avea un proiect de care va beneficia Bucureştiul şi pentru izolarea termică a clădirilor - practic, putem să creştem rapid eficienţa energetică a sistemului, randamentul sistemului şi, până la urmă, să oferim servicii de calitate la preţuri mai bune", a declarat Orban.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dupa ce aparat masiv construise la primarie te miri cu ce fonduri mai functiona toata incranghatura aia de neamuri si interese, cred cai jale mare prin familia si apropiatii lui firea

    Lasa..da-i afara pe toti de la PMB. Sterge pe jos cu ei. Ia inapoi salariile retroactiv..si da totul lui Florinel Roman sa dea el dragutul gratuitati la orice celor 9 membrii din Consiliul ASF. Ca din modestul lor salariu de 11000 de euro pe luna...nu se descurca. Si la ASF e curat si cinstit totul. Nu s-au angajat toate taraturile politice si securiste si pilele lu Roman in contraparte la prostiile pe care le face in Parlament

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro