Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

LUDOVIC ORBAN DESPRE MODIFICĂRILE ÎN DOMENIUL JUSTIŢIEI: "Este fundamental ca aceste modificări să treacă cu orice risc"

F.F.
Politică /

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Premierul Ludovic Orban spune că modificările pe care Guvernul vrea să se le aducă în domeniul justiţiei prin asumarea răspunderii sunt necesare pentru că, altfel, activitatea instanţelor ar urma să fie "paralizată". "Este fundamental ca aceste modificări să treacă, cu orice risc, dacă nu le convine celor de la PSD şi vor să depună moţiune de cenzură, să depună", afirmă el. Orban mai spune că, dacă se va încerca tergiversarea prin atacarea la CCR, Guvernul va emite ordonanţă de urgenţă. "Suntem într-o situaţie în care cred că va înţelege toată lumea şi nu vom fi nevoiţi să dăm ordonanţă de urgenţă, dar suntem obligaţi să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări", susţine Orban.

Ludovic Orban a spus că asumarea răspunderii pe pachetul juridic, respectiv pe cel economic poate fi făcută odată sau separat.

El a afirmat că se aşteaptă votul Parlamentului pe proiectul PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, care ar urma să aibă loc săptămâna aceasta.

Întrebat dacă nu îi este teamă că opoziţia ar putea veni cu o moţiune de cenzură, Orban a spus: "Nu. Sunt teme importante care trebuie rezolvate".

Premierul a precizat că dacă modificările vor fi atacate la Curtea Constituţională pentru a se tergiversa lucrurile, Guvernul va emite ordonanţă de urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, că a cerut acordul BPN al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme: una legată de justiţie şi cealaltă de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din Ordonanţa 114. El a precizat însă că abrogarea legii privind recursul compensatoriu nu înseamnă că din momentul abrogării nu mai beneficiază nimeni de prevederile legii recursului compensatoriu. "Este indispensabilă abrogarea cât mai rapidă a prevederilor legii privind recursul compensatoriu pentru că asta nu va genera efecte, repet, decât cei care urmează să comită fapte care ar putea atrage condamnarea lor de către instanţă", a precizat Orban.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS