Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Lufthansa va depune o ofertă pentru operatorul de transport Condor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Lufthansa va depune o ofertă pentru operatorul de transport Condor

Cea mai mare companie aeriană din Germania, Deutsche Lufthansa AG, va lansa o propunere neangajantă pentru divizia Condor aparţinând Thomas Cook Group Plc, având opţiunea să cumpere restul operaţiunilor de transport de la grupul britanic de călătorii, anunţă Reuters.

Carsten Spohr, directorul executiv al Lufthansa, a declarat ieri: "Am decis luni, în reuniunea consiliului de conducere, să depunem o ofertă pentru operatorul de transport aerian german Condor, cu opţiunea de a extinde această propunere pentru toate operaţiunile de zbor derulate de Thomas Cook". Spohr a adăugat, însă, că este puţin probabil ca un singur cumpărător să poată prelua toate operaţiunile de transport aerian ale Thomas Cook, din cauza reglementărilor antitrust.

Thomas Cook şi-a scos la vânzare operaţiunile profitabile de transport aerian în luna februarie, după ce, în 2018, a lansat un avertisment de profit.

Afacerile de transport aerian ale grupului de călătorii britanic, care se confruntă cu datorii, reunesc operaţiunile Condor din Germania şi cele britanice, scandinave şi spaniole.

Conform unor surse citate de Reuters la începutul acestei luni, Indigo Partners şi Lufthansa sunt cele mai interesate părţi de aceste afaceri. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 7 mai.

Lufthansa şi-a mai exprimat interesul pentru compania aeriană italiană Alitalia. Conform declaraţiilor recente ale lui Spohr, Lufthansa vrea să se implice în salvarea companiei aeriene italiene doar dacă aceasta va fi restructurată, iar guvernul italian va ieşi din acţionariat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie