MACRO NEWSLETTER-06 IANUARIE 2020

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-06 IANUARIE 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în decembrie 2019, până la 0,8%, de la 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,4%, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 2%, după o scădere de 2,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: Statistics Belgium)

Preţurile producătorilor industriali din Spania şi-au temperat scăderea anuală în noiembrie 2019, până la 2,3%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au scăzut cu o rată anuală de 0,8%, după o scădere de 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei şi-au accelerat declinul anual până la 8,3%, de la 7,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 2,2%.

(Sursa: INE Spain)

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au temperat scăderea anuală în noiembrie 2019, până la 2,5%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 12,9%, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%.

(Sursa: Istat)

Preţurile producătorilor industriali din Finlanda au scăzut cu o rată anuală de 0,8% în noiembrie 2019, după o scădere de 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat scăderea anuală până la 1,2%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 2,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%.

(Sursa: Statistics Finland)

Producţia industrială din Austria şi-a accelerat scăderea anuală în octombrie 2019, până la 2,2%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 2,1%, de la 2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,8%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 5,7%, după o creştere de 3,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 3,3%.

(Sursa: Statistik Austria)

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2019, până la 6,4% de la 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, în condiţiile în care creditul acordat gos-podăriilor populaţiei şi-a temperat creşterea anuală până la 6,3%, de la 6,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a accelerat creşterea anuală până la 3,8% de la 2,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%.

(Sursa: NBP)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS