MACRO NEWSLETTER 10 Aprilie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 10 Aprilie 2019

Producţia industrială din Olanda şi-a temperat declinul anual în februarie 2019, până la 0,3%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un avans de 3,7% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 0,5%, după o scădere de 0,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 9,3%, după o scădere de 10,4% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,8%. (Sursa: CBS)

Comenzile industriale noi din SUA şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2019, până la 1,5%, de la 4,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după o stagnare în luna anterioară. Comenzile noi, exclusiv mijloacele de transport, au crescut cu o rată lunară de 0,3%, după un declin de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6% a comenzilor pentru echipamente industriale. Comenzile pentru mijloacele de transport au scăzut cu 4,5% faţă de luna precedentă, în condiţiile unei scăderi cu 31,1% a comenzilor pentru aeronave comerciale. (Sursa: US Census Bureau)

Preţurile de consum din Letonia şi-au temperat creşterea anuală în martie 2019, până la 2,8%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,5%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,8%, de la 6,2% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. (Sursa: Latvia Statistics)

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în martie 2019, până la 3,7%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 5,2%, de la 5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,2%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%. Indicele core al preţurilor a cres­cut cu o rată anuală de 3,8%, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 0,4%.(Sursa: KSH)

Preţurile producătorilor industriali din Lituania şi-au accelerat creşterea anuală în martie 2019, până la 3,7%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 1% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,8%, de la 2,9% în luna precedentă, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 1%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 3,6%, de la 5,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 3,2%. (Sursa: Statistics Lithuania)

Volumul vânzărilor retail din Italia şi-a temperat creşterea anuală în februarie 2019, până la 0,3%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,6% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au scăzut cu o rată anuală de 1,7%, după o creştere 2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1%, iar vânzările de produse nealimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,1%, de la 1,1% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 0,5%. (Sursa: Istat)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS