MACRO NEWSLETTER - 11 iunie

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER - 11 iunie

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut semnificativ sub aşteptări în luna mai 2019, cu 75 de mii, după o creştere cu 224 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere s-a înregistrat în sectorul serviciilor, 82 de mii, în timp ce numărul angajaţilor din sectorul public a scăzut cu 15.000, iar numărul angajaţilor din industria prelucrătoare a crescut cu 3.000. Conform sondajului de la nivelul gospodăriilor, numărul şomerilor a crescut cu 64 de mii, iar rata şomajului s-a menţinut la 3,6%, pe fondul unei scăderi cu 8.000 a numărului persoanelor care nu fac parte din rândul forţei de muncă, până la 96,215 milioane. (Sursa:BLS)

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în aprilie 2019, cu 17,5 miliarde de dolari, după un avans de 11 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,3%, de la 5% în luna anterioară. Creditul revolving, care include creditul acordat pe carduri, şi-a accelerat creşterea anuală până la 4,7%, de la 3,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 7 miliarde de dolari, iar creditul nonrevolving, în principal pentru studii şi auto, şi-a menţinut creşterea anuală la 5,6%, pe fondul unei creşteri lunare de 10,5 miliarde de dolari. (Sursa: Federal Reserve)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2019, până la 4,3%, de la 4,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,9%, de la 4,8% în luna precedentă, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au menţinut creşterea anuală la 2,8%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,7%, în condiţiile unei stagnări lunare. (Sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2019, până la 4,7%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,4%, de la 7,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,3%, de la 6,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. (Sursa: IBGE)

Volumul vânzărilor retail din Italia a înregistrat o creştere anuală semnificativă în aprilie 2019, de 4,6%, după o scădere de 3,7% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au crescut cu o rată anuală de 8,5%, după o scădere de 7,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 1,3%, după o stagnare în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,6%. (Sursa: Istat)

Producţia industrială din Danemarca şi-a temperat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 3,8%, de la 11,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 2,2% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4%, de la 11,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 18,2%, după o scădere de 9,7% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 17,6%. (Sursa: Statistics Denmark)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS