Abonament gratuit

MACRO NEWSLETTER-14 Octombrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-14 Octombrie 2019

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat neaşteptat scăderea anuală în august 2019, până la 1,8%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 1,7%, de la 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,7%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 1,1%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,7%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din Franţa a scăzut neaşteptat în august 2019, cu o rată lunară de 0,9%, după o creştere de 0,3% în luna precedentă, iar declinul anual a fost de 1,4%, după o stagnare în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 1,6%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,8%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,3%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.

(Sursa: INSEE)

Producţia industrială din Italia şi-a accelerat declinul anual în august 2019, până la 1,8%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat declinul anual până la 2,8%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unui declin lunar de 0,1%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 3,3%, după o creştere de 6,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în septembrie 2019, până la 2,7%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,5%, de la 3,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5%, de la 5,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: CZSO)

Preţurile de consum din Suedia şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2019, până la 1,5%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală, până la 2,7%, de la 3,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,2%, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: SCB)

Preţurile de consum din Grecia au scăzut cu o rată anuală de 0,1% în septembrie 2019, după o scădere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%, după un declin de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat scăderea anuală până la 2,1%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor au crescut cu o rată anuală de 0,8%, după o scădere de 0,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%.

(Sursa: Elstat)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS