Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

MACRO NEWSLETTER-17 Octombrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-17 Octombrie 2019

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut sub aşteptări în octombrie 2019, cu 0,3 puncte, până la -22,8 puncte, pe fondul unei scăderi sub aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -25,3 puncte, cel mai redus nivel din aprilie 2010, de la -19,9 puncte în luna precedentă. Indicele încrederii la nivelul zonei euro a scăzut cu 1,1 puncte, până la -23,5 puncte, pe fondul unei scăderi cu 10,8 puncte a indicelui situaţiei curente, până la -26,4 puncte.

(Sursa: ZEW)

Preţurile de consum din Franţa şi-au temperat creşterea anuală şi în septembrie 2019, până la 0,9%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,1%, de la 3,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,6%, de la 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: INSEE)

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală în septembrie 2019, până la 2,6%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,3%, de la 7,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2%, de la 1,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Elveţia şi-au accelerat scăderea anuală şi în septembrie 2019, până la 2%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,6%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile energiei şi-au menţinut creşterea anuală la 1,7%, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: FSO)

Volumul vânzărilor retail din Olanda şi-a temperat creşterea anuală în august 2019, până la 0,8%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere de 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,2%, iar volumul vânzărilor de produse nealimentare a scăzut cu o rată anuală de 0,5%, după o creştere de 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%.

(Sursa: CBS)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea New York a înregistrat o expansiune peste aşteptări în octombrie 2019, pe fondul stagnării comenzilor noi. Indicele condiţiilor de afaceri a crescut până la 4 de la 2 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), pe fondul menţinerii indicelui comenzilor noi la 3,5 puncte. Presiunea asupra marjelor de profit s-a atenuat, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 6,3 puncte, până la 24,1, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 2,9 puncte, până la 6,3 puncte.

(Sursa: FRBNY)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS