Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2020

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2020

Producţia industrială din Polonia şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2020, până la 1,1%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,5%, după un declin de 9,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 1,9%, după o creştere de 3,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 5,8%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 4,2%, după o creştere de 4,6% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 2,7%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2020, până la 0,8%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Preţurile din industria prelucrătoare au crescut cu o rată anuală de 0,6%, după o creştere de 0,7% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 2,3%, de la 2,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Germania au crescut cu o rată anuală de 0,2% în ianuarie 2020, după o scădere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile bunurilor de capital au crescut cu o rată anuală de 1,3%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,6%, iar preţurile bunurilor de consum curent şi-au menţinut creşterea anuală la 3,6%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Preţurile energiei şi-au temperat declinul anual până la 1%, de la 2,4% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 1,9%.

(Sursa: Destatis)

Preţurile de consum din Franţa şi-au menţinut creşterea anuală la 1,5% în ianuarie 2020, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,7%, de la 1,2% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: INSEE)

Preţurile de consum din Canada şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări în ianuarie 2020, până la 2,4%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,2%, de la 3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,4%, de la 2,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: StatCan)

Preţurile locuinţelor din Suedia şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală în ianuarie 2020, până la 6,2%, de la 4,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,9%, după o scădere de 0,8% în luna anterioară. Preţurile apartamentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,1%, de la 4,6% în luna anterioară, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,8%, iar preţurile caselor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,3%, de la 4,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 3,6%.

(Sursa: NASDAQ OMX Valueguard)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS