Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 22 Noiembrie 2017

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 22 Noiembrie 2017

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 2,7%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,3%. Preţurile bunurilor de capital şi-au menţinut creşterea anuală la 1,1%, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile bunurilor de consum curent şi-au temperat creşterea anuală până la 2,8%, de la 3,4% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%. Preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 2,8%, după un avans de 4,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%. (sursa: Destatis)

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut cu o rată anuală de 0,3% în octombrie 2017, după un avans de 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,7% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au accelerat declinul anual până la 2,2%, de la 1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar vânzările de produse nealimentare au scăzut cu o rată anuală de 1%, după o creştere de 0,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%. Vânzările de combustibil auto şi-au temperat declinul anual până la 0,3%, de la 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2%. (sursa: ONS)

Producţia în sectorul construcţiilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 3,1%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Producţia din UE a crescut cu o rată anuală de 2,6%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Ungaria (+23,8%), Polonia (+18,1%), Slovenia (+7%) şi Suedia (+6,8%), iar scăderi anuale în România (-13,5%), Marea Britanie (-1,4%) şi Belgia (-0,4%). (sursa: Eurostat)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia s-a temperat peste aşteptări în noiembrie 2017. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 22,7, de la 27,9 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut până la 21,4, de la 19,6 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a accentuat semnificativ, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a crescut cu 0,9 puncte faţă de luna precedentă, până la 39, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 5,6 puncte, până la 8,6. (sursa: FRB of Philadelphia)

Preţurile de consum din Canada şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 1,4%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%. Indicele core al preţurilor şi-a accelerat creşterea anuală până la 0,9%, de la 0,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%. (sursa: StatCan)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS