Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 3 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 3 Decembrie 2019

Volumul vânzărilor retail din Germania şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 0,8%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,9%, după o stagnare în luna anterioară. Volumul vânzărilor de produse alimentare a crescut cu o rată anuală de 0,3%, iar volumul vânzărilor de produse nealimentare a crescut cu o rată anuală de 1%. În primele zece luni ale anului, volumul vânzărilor retail a crescut cu o rată anuală de 2,8%, iar în termeni nominali creşterea a fost de 3,4%.

(Sursa: Destatis)

Volumul vânzărilor retail din Norvegia, exclusiv automobile, a scăzut cu o rată anuală de 0,3% în octombrie 2019, după o creştere de 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,7%, de la 2,5% în luna precedentă, în condiţiile unei noi scăderi lunare de 0,2%, iar vânzările de combustibil auto au scăzut cu o rată anuală de 1,6%, după o creştere de 2% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 2,9%.

(Sursa: Statistics Norway)

Volumul vânzărilor retail din Letonia a scăzut cu o rată anuală de 0,4% în octombrie 2019, după o scădere de 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un declin de 1,3% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 0,3%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Vânzările de combustibil auto au scăzut cu o rată anuală de 3,2%, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,6%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Creditul ipotecar rezidenţial din Spania şi-a accelerat scăderea în septembrie 2019, în condiţiile unui declin anual de 28% a valorii creditelor, după o scădere de 26,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 16,3%. Numărul creditelor a scăzut cu o rată anuală de 31,6%, după o scădere de 29,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 10,3%. Valoarea medie a unui credit ipotecar rezidenţial a crescut cu o rată anuală de 5,3%, până la 135.452 euro.

(Sursa: INE Spain)

Creditul acordat rezidenţilor din Cehia şi-a accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2019, până la 4,2%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. Creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a temperat creşterea anuală până la 6,1%, de la 6,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,6%, iar creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat creşterea anuală până la 2,5%, de la 3,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%.

(Sursa: CNB)

Preţurile producătorilor industriali din Brazilia au crescut cu o rată anuală de 0,4% în octombrie 2019, după o scădere de 1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au crescut cu o rată anuală de 0,3%, după o scădere de 1,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile din industria extractivă şi-au temperat creşterea anuală până la 1,6%, de la 4,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 4,8%.

(Sursa: IBGE)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS