Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-9 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-9 Decembrie 2019

Producţia industrială din Germania şi-a accelerat declinul anual şi în octombrie 2019, până la 5,3%, de la 4,5% în luna precedentă, pe fondul unei puternice scăderi lunare neaşteptate, de 1,7%, după un declin de 0,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 6,1%, de la 5,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,6%, iar producţia de energie şi-a temperat scăderea anuală până la 8,7%, de la 10,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%.

(Sursa: Destatis)

Producţia industrială din Norvegia şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,7%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 1,9%, de la 2,9% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 12,5%, după o scădere de 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 2,3%.

(Sursa: Statistics Norway)

Producţia industrială din Danemarca şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,1%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,8%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4,7%, de la 8,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 18%, după o scădere de 5,3% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 15,1%.

(Sursa: Statistics Denmark)

Deficitul comercial al SUA a scăzut peste aşteptări în octombrie 2019, până la 47,2 miliarde de dolari, de la 51,1 miliarde în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2% a exporturilor de bunuri şi servicii, până la 207,12 miliarde de dolari, şi a unei scăderi de 1,2% a importurilor, până la 254,32 miliarde. În primele zece luni ale anului, deficitul comercial a crescut cu o rată anuală de 1,3%, până la 520,14 miliarde de dolari, în condiţiile unei stagnări a exporturilor şi a unei creşteri de 0,2% a importurilor.

(Sursa: US Census Bureau)

Comenzile industriale noi din SUA şi-au temperat declinul anual în octombrie 2019, până la 1,2%, de la 3,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,8% în luna anterioară. Comenzile pentru echipamente industriale au crescut cu o rată lunară de 1,2%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă. Comenzile pentru echipamente electronice au crescut cu o rată lunară de 0,6%, iar comenzile pentru mijloacele de transport au înregistrat un avans lunar de 0,7%, pe fondul unei creşteri cu 10,7% a comenzilor pentru aeronave civile şi a unei creşteri cu 18,4% a comenzilor pentru aeronave militare.

(Sursa: US Census Bureau)

Preţurile de consum din Estonia şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 1,8%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,9%, de la 2,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 0,3%, după o creştere de 1,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%.

(Sursa: Estonia Statistics)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS