Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER25 Martie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER25 Martie 2019

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o contracţie neaşteptată în martie 2019. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 48,7 (o valoare sub 50 arată contracţie), cel mai redus nivel din ultimele 2 de luni, de la 50,4 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a scăzut până la 48,7, de la 50,2 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut până la 49,8, cel mai redus nivel din ultimele 3 luni, de la 51,5 în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei până la 48,8, de la 51 în luna anterioară. Contracţia activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul temperării creşterii preţurilor materiilor prime şi a preţurilor produselor finite.

(Sursa: IHS Markit)

Activitatea în sectorul privat din Germania a înregistrat o expansiune sub aşteptări în martie 2019, pe fondul contracţiei masive a industriei prelucrătoare. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 51,5, cel mai redus nivel din ultimele 69 de luni, de la 52,8 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a scăzut până la 54,9, de la 55,3 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut neaşteptat până la 44,7, minimul ultimelor 79 de luni, de la 47,6 în luna anterioară, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei până la 45, de la 47,9. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul temperării creşterii preţurilor materiilor prime şi a preţurilor produselor finite. (Sursa: IHS Markit)

Vânzările retail din Marea Britanie au crescut neaşteptat în februarie 2019, cu o rată lunară de 0,4%, după un avans de 0,9% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 4%, de la 4,1% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 1%, de la 3,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,2%, iar vânzările de produse nealimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,6%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%. Vânzările de combustibil auto au crescut cu o rată anuală de 5,7%, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,2%. (Sursa: ONS)

Preţurile locuinţelor din Olanda şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2019, până la 7,5%, de la 8,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 1,8% în luna anterioară. Numărul tranzacţiilor a scăzut cu o rată anuală de 3,9%, după o scădere de 5,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, iar preţul mediu a crescut cu o rată anuală de 8,5%, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,1%, până la 298.717 euro.(Sursa: CBS)

Încrederea consumatorilor din Olanda a scăzut şi în martie 2019, până la cel mai redus nivel din ultimele 52 de luni, pe fondul scăderii aşteptărilor privind situaţia economică. Indicele încrederii a scăzut până la -4, de la -2 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor economice pentru următoarele 12 luni a scăzut cu 2 puncte faţă de luna precedentă, până la -15, iar indicele aşteptărilor privind situaţia financiară pentru acelaşi orizont de timp s-a menţinut la -3 puncte.(Sursa: CBS)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregistrat o expansiune peste aşteptări în martie 2019. Indicele general al condiţiilor de afaceri a crescut până la 13,7, de la -4,1 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut până la 1,9, de la -2,4 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a temperat, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 2,1 puncte faţă de luna precedentă, până la 19,7, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 3 puncte, până la 24,7.(Sursa: FRB of Philadelphia)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS