Macron consideră ''nepotrivit'' un război tehnologic sau comercial

T.T.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a apreciat, astăzi, că este "nepotrivit" să se "lanseze un război tehnologic sau un război comercial împotriva oricărei ţări", afirmaţie făcută în legătură cu tensiunile dintre Washington şi Beijing privind tehnologia 5G şi operatorul chinez Huawei, relatează AFP.

În opinia preşedintelui francez, acesta "nu este cel mai bun mod" de a apăra securitatea naţională a unei ţări şi nici de a ''diminua tensiunile".

"Perspectiva noastră nu este de a bloca Huawei sau orice altă companie, ci de a ne susţine securitatea naţională şi suveranitatea europeană", a subliniat Macron, care s-a adresat în limba engleză la salonul VivaTech din Paris, conform sursei precizate.

El a subliniat că "Franţa şi Europa sunt pragmatice şi realiste". "Vrem să dezvoltăm ocuparea forţei de muncă, afacerile, inovaţiile. Noi credem în cooperare şi multilateralism'', a continuat precizat el.

"În acelaşi timp, în ceea ce priveşte 5G, acordăm o atenţie deosebită accesului la tehnologiile de bază pentru a ne apăra securitatea naţională", a spus el.

Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de "urgenţă naţională" pentru a proteja reţelele informatice din SUA de "adversari străini", notează BBC.

Trump a semnat, ieri, un ordin executiv care interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii străine despre care se crede că reprezintă un risc pentru securitatea naţională.

În text nu este menţionat un producător anume, dar se consideră că ordinul vizează gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei, despre ale cărui produse mai multe ţări, în frunte cu SUA, au avertizat că ar putea fi folosite de Beijing pentru "supraveghere".

Huawei a reacţionat insistând că activităţile sale nu generează niciun fel de ameninţări şi sunt independente de guvernul chinez.

Beijingul a ripostat şi a avertizat, astăzi, Washingtonul asupra unei "atingeri" aduse relaţiilor comerciale.

Demersurile de ieri ale administraţiei SUA survin pe fondul escaladării războiului tarifelor vamale dintre Washington şi Beijing şi sunt susceptibile să crească şi mai mult tensiunile dintre cele două ţări, notează BBC.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS