Abonament gratuit

Macron, Merkel şi Johnson urmează să se întâlnească în curând cu Erdogan

I.V.
Internaţional /

Macron, Merkel şi Johnson urmează să se întâlnească în curând cu Erdogan

Emmanuel Macron a anunţat vineri o "iniţiativă comună" cu Angela Merkel şi Boris Johnson în vederea unei întâlniri "în curând" cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pe tema ofensivei Turciei în nord-estul Siriei, relatează AFP.

La finalul summitului european de la Bruxelles, preşedintele francez a precizat că preconizează, împreună cu cancelarul german şi premierul britanic să-l "vadă" în "săptămânile următoare" pe Erdogan, "fără îndoială la Londra".

El nu a precizat când ar urma să aibă loc această reuniune, în contextul în care un summit NATO este prevăzut la începutul lui decembrie la Londra.

"Este important să putem să ne reunim şi să ne coordonăm", pentru a vedeea cum "să aducem Turcia la o poziţie mai rezonabilă", a adăugat el, la mai bine de o săptămână după lansarea ofensivei turce împotriva kurzilor în nord-estul Siriei.

Macron consideră că "ceea ce se întâmplă" în nordul Siriei este "o greşeală grea a Occidentului şi NATO în regiune", care ridică semne de întrebare cu privire la "funcţionarea" Alianţei Nord-Atlantice, din care Turcia face parte.

"Acest lucru ne slăbeşte pe termen lung credibilitatea", a subliniat el.

"Eu nu pot decât să constat că cei care ies în câştig, prin legea celui mai puternic, sunt Turcia, Rusia şi Iranul", a declarat el.

Apreciind că "Orientul Apropiat şi Mijlociu este o regiune strategică şi de vecinătate a Euroei", "noi trebuie să reconstruim în ea o autonomie strategică şi de capacitate a Europei", a apreciat el.

"Noi nu putem să fim partenerii minoritari ai altora, chiar dacă sunt aliaţii noştri", a adăugat el, referindu-se la Statele Unite.

Emmanuel Macron a mai anunţat că abia săptîmâna trecută a "descoperit printr-un) tweet că Statele Unite ale Americii decideau să-şi retragă trupele şi să elibereze zona, ca toată lumea".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pierdere de vreme ... turcul e pe 'remote control' de ceva vreme.

    nu au ce sa discute cu el. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie