Abonament gratuit

MAE aduce un omagiu tuturor romilor care au avut de suferit în Al Doilea Război Mondial

Laura Boico
Politică /

Ministerul Afacerilor Externe a adus un omagiu astăzi, de Ziua internaţională de comemorare a genocidului romilor din perioada Holocaustului, tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe întreaga perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit unui comunicat al MAE remis redacţiei.

Conform sursei citate, la evenimentele comemorative organizate la Memorialul Holocaustului din Bucureşti şi coordonate de Agenţia Naţională a Romilor, instituţia a fost reprezentată de ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor, şi de secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Alexandru Victor Micula.

"În cadrul exercitării preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), România acordă o atenţie specială problematicii memoriei victimelor genocidului romilor. Ministerul Afacerilor Externe consideră absolut necesară consolidarea eforturilor pentru includerea în programele educative a problematicii genocidului romilor din perioada Holocaustului şi pentru asigurarea unor condiţii sociale decente ultimilor supravieţuitori romi ai deportărilor în Transnistria", precizează MAE.

Sursa citată aminteşte că anul acesta se comemorează 72 de ani de la tragicele evenimente din 2 august 1944, când aproximativ 3.000 de romi din lagărul Auschwitz-Birkenau au căzut victime ale regimului nazist.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice act cu caracter rasist şi îndeamnă la asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist", se mai precizează în comunicat.

În cadrul Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) există Comitetul pentru genocidul romilor, al cărui obiect de activitate îl reprezintă conştientizarea genocidului romilor în perioada regimului naţional-socialist şi includerea în curricula şcolară a unui capitol dedicat acestui subiect, menţionează aceeaşi sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

11 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8347
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1033
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4909
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3722
Gram de aur (XAU)Gram de aur262.6798

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie