Mai multe state europe recunosc oficial noul guvern al Republicii Moldova

V.I.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Suedia au recunoscut oficial noul guvern al Republicii Moldova condus de Maia Sandu şi susţin că Parlamentul, fiind reprezentantul poporului, este cel mai bun loc pentru a rezolva toate problemele politice.

Într-un comunicat comun, ţările informează că au luat act de formarea noului guvern.

"În urma alegerilor parlamentare, o majoritate parlamentară aleasă democratic a luat decizii importante, inclusiv formarea unui guvern", se arată în comunicat.

"Considerăm că Parlamentul Moldovei, ca reprezentant al poporului, este cel mai bun loc pentru a discuta problemele politice, inclusiv cele controversate", se precizează în declaraţie.

"Facem apel la calm şi reţinere. Toate părţile sunt responsabile pentru rezolvarea paşnică a acestei crizei constituţionale", se încheie comunicatul.

După luni de zile de negocieri în vederea formării unui guvern, Partidul Socialist (PRM) al preşedintelui prorus Igor Dodon a încheiat sâmbătă un acord de coaliţie cu alianţa proeuropeană ACUM a Maiei Sandu.

Obiectivul acestei alianţe era clar, şi anume să îndepărteze Partidul Democrat (PDM) condus de către oligarhul controversat Vlad Plahotnuc, acuzat, într-o declaraţie, că este vinovat de "toate relele" din Republica Moldova şi suspectat că trage sforile puterii moldovene de ani de zile.

Problema este că Curtea Constituţională (CC) a cerut vineri dizolvarea Parlamentului şi organizarea unor noi alageri, din cauza imposibilităţii formării unui Guvern în termen de trei luni după scrutin.

Igor Dodon a refuzat să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, iar CC a decis duminică dimineaţa să-l suspende din funcţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS