Manifestări de Ziua Marinei şi la Bucureşti, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bicaz

S.B.
Miscellanea / 15 august 2022

Manifestări de Ziua Marinei şi la Bucureşti, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bicaz

Ziua Marinei va fi marcată în acest an prin diverse manifestări în mai multe oraşe precum Bucureşti, Mangalia, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Bicaz, nu doar la Constanţa, unde este sărbătorită în mod tradiţional, informează news.ro.

Luni, între orele 8. 30 - 10.00, Ziua Marinei va fi sărbătorită la Bucureşti printr-o ceremonie militară şi religioasă, care va avea loc la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul "Regele Mihai I" (zona Debarcader / Herăstrău), unde vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, precum şi o ancoră de flori pe lacul Herăstrău.

Activitatea va debuta cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului în acordurile Imnului Naţional, urmat de citirea Ordinului Comun al ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naţionale şi ministrului transporturilor, privind sărbătorirea Zilei Marinei Române 2022. La festivitate, vor prezenta alocuţiuni oficiali ai Ligii Navale Române - Filiala Bucureşti, ai Careului Marinarilor "Căpitan comandor Alexandru Dumbravă" şi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

Publicul din municipiul Mangalia este invitat luni,în portul turistic, unde programul va începe, la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmat de alocuţiuni ale oficialităţilor. Zeul Neptun va da startul manifestărilor, care vor cuprinde, un exerciţiu demonstrativ naval întrunit, prezentat de structuri ale forţelor navale, aeriene, terestre, ale forţelor pentru operaţii speciale, precum şi structuri ale Gărzii de Coastă. De la ora 21.00, marinarii militari se vor retrage cu torţe în acordurile Muzicii Militare a Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău.

Brăilenii sunt aşteptaţi pe faleza Dunării, luni, de la ora 10.00, pentru a sărbători Ziua Marinei Române împreună cu marinarii militari. După ridicarea Pavilionului, Geacului şi Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmată de o scurtă slujbă religioasă şi de alocuţiunile persoanelor oficiale, se va desfăşura exerciţiul demonstrativ naval întrunit "Forţele Navale Române 22", iar Zeul Neptun va patrona jocurile şi concursurile marinăreşti.

Evenimentul se va încheia cu defilarea navelor militare şi civile, iar seara, de la ora 20.30, marinarii se vor retrage cu torţe, pe traseul Primăria Municipiului Brăila - Calea Călăraşilor - Secţia 329 Logistică Brăila.

În municipiul Tulcea, Ziua Marinei va fi sărbătorită, într-un cadru restrâns, în portul militar, din cauza lucrărilor de reabilitare a falezei, care sunt în desfăşurare, iar la Galaţi, între orele 18.00-19.30, va avea loc un ceremonial militar şi religios, care va fi urmat de un exerciţiu demonstrativ naval prilejuit de Ziua Marinei Române.

De asemenea, Forţele Navale Române participă luni, 15, la activităţile organizate de Primăria oraşului Bicaz, pe Lacul Izvorul Muntelui, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Marinarii militari vor fi prezenţi în zona debarcaderului de lângă barajul Bicaz cu standuri interactive, unde vor prezenta publicului tehnică şi echipamente de scufundare, oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militar de marină şi un atelier de confecţionat noduri marinăreşti, iar scafandrii de luptă vor executa un exerciţiu demonstrativ pe Lacul Izvorul Muntelui.

Bicaz este singurul oraş montan din România unde sărbătorirea Zilei Marinei Române a devenit o tradiţie încă din anii 1960.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in mod traditional la inceput se serba la galati nu peste tot pe unde exista o garla ,dar cum scriitorul articolului nu prea le are cu istoria scrie si el sa se afle in treaba,ce vrei pentru uni istoria este dupa 90

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro