Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Marile competiţii se asigură împotriva pandemiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Competi iile sportive se vor desfăşura după cu totul alte coordonate după această pandemie. Este evident că sportul mondial nu va mai fi ce a fost, nici din punctul de vedere al organizării, dar nici din cel al asisten ei pe arene. Dacă până acum asigurarea împotriva pandemiilor reprezenta cel mult un "accident fericit", de acum acestea devin obligatorii.

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby din 2023, care va avea loc în Franţa, au semnat o asigurare împotriva riscurilor de pandemie cu puţin timp înaintea debutului crizei actuale provocate de noul coronavirus. Interesant este faptul că acest lucru s-a produs cu mult înainte ca lumea să afle de existen a coronavirusului. Claude Atcher, directorul general al CM 2023 a declarat: "Am lansat un apel de oferte în perioada martie-aprilie 2019, într-un moment în care piaţa era la nivelul său cel mai scăzut în materie de preţuri, pentru că nu avuseseră loc incidente majore sau anulări de cel puţin trei sau patru ani. Am avut şansa în privinţa apelului de oferte să putem semna o asigurare foarte interesată pe plan financiar, care nu are nimic de-a face cu ceea ce am putea găsi astăzi. Am cumpărat clauza privind pandemia şi am semnat acest contract cu o lună înainte de debutul ultimei Cupe Mondiale, care a avut loc în perioada 20 septembrie - 2 noiembrie în Japonia. Mă aflam în Asia în momentul epidemiei SARS, la începutul anilor 2000 şi îmi amintesc de numeroasele întrebări pe care le-a ridicat în privinţa organizării evenimentele. De fapt, alături de un război civil sau un conflict internaţional, pandemia este aproape singurul factor major care poate provoca o anulare totală a evenimentului. În ceea ce ne priveşte, pe o perioadă de 45 de zile cu 48 de meciuri, exista riscul de anula sau amâna câteva jocuri, asta s-a întâmplat în Japonia, în 2019, din cauza vremii nefavorabile, fără prea mult impact pentru restul competiţiei. În caz de epidemie, totul ar trebui anulat."

De altfel, organizatorii turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, care au decis să anuleze ediţia din acest an, au fost singurii din circuitul profesionist de tenis care aveau semnată o astfel de asigurare, graţie căreia au încasat acum peste 100 milioane lire sterline.

De altfel, organizatorii turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, care au decis să anuleze ediţia din acest an, au fost singurii din circuitul profesionist de tenis care aveau semnată o astfel de asigurare, graţie căreia au încasat acum peste 100 milioane lire sterline.

Legat tot de sport, un studiu interesant a fost realizat peste Ocean. Un număr de 60 de persoane din cele 5.754 care au participat la un studiu asupra angajaţilor marilor ligi sportive profesioniste din Statele Unite au fost depistate pozitiv la coronavirus. Doctorul Jay Bhattacharya, profesor de medicină la Universitatea din Stanford, care a condus studiul, a indicat că se aştepta să găsească un număr mai mare. Astfel de studii "arată valoarea de a face ştiinţă în loc de a ghici". Rezultatele studiului, care s-a realizat în luna aprilie, au relevat o prevalenţă de anticorpi pentru coronavirus la personalul angajat al ligilor de 0,7 la sută, un număr ajustat pentru a reflecta precizia testelor. Studiul arată că 70 la sută din cei depistaţi pozitiv la coronavirus erau asimptomatici. Conform aceluiaşi studiu, între cei depistaţi pozitiv cu coronavirus, în cele două săptămâni ale studiului, s-a dovedit că 2,7 la sută au avut febră, 14 la sută dureri de cap, 8 la sută tuse, 0,9 la sută şi-au pierdut mirosul şi gustu

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS