MARIUS VORNICEANU, VICEPREŞEDINTELE ASF, DESPRE REPUTAŢIA ASIGURATORILOR:"Reclamaţii multiple la ASF privind neplata la timp a daunelor"

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 iunie 2016

"Reclamaţii multiple la ASF privind neplata la timp a daunelor"

"Companiile de asigurări trebuie să demonstreze că au responsabilitate şi respect faţă de clienţi"

Reputaţia unei companii de asigurări este reprezentată şi de faptul că aceasta trebuie să utilizeze tarife echilibrate, dar şi să asigure plata corespunzătoare a daunelor, conform vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Marius Vorniceanu.

Domnia sa a spus: "Sunt de părere că reputaţia pentru o companie de asigurări constă şi în faptul că trebuie să utilizeze tarife echilibrate. Amintesc şi de problema cu care ne-am confruntat la finele anului trecut şi începutul anului acesta: o avalanşă de critici aduse la adresa ASF şi la adresa pieţei de asigurări, după o creştere destul de agresivă a tarifelor, referindu-mă în special la segmentul RCA. Când vorbim de reputaţie, companiile de asigurări trebuie să demonstreze că au o responsabilitate şi un respect faţă de clienţi. Tot reputaţie înseamnă plata corespunzătoare a daunelor, care face subiectul unor reclamaţii multiple care sunt adresate Autorităţii de Supraveghere Financiară".

Domnia sa a mai precizat că există o legătură între reputaţie şi plata la timp a daunelor, atrăgând atenţia asupra faptului că, dacă se face o analiză a petiţiilor primite de Autoritate, cea mai mare pare a acestora se referă la faptul că unele companii de asigurări nu plătesc nici cuantumul care ar trebui şi nici la timp daunele care se produc şi pentru care s-a făcut asigurare.

Marius Vorniceanu a apreciat că rolul ASF ar trebui să crească în viitor, trebuind identificate cauzele pentru care tarifele nu sunt pe măsura cerinţelor pieţei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce mai platim Rca?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro