Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MATTEO SALVINI: "Regulile fiscale din UE ruinează continentul"

T.T.
Internaţional /

Matteo Salvini (Sursa foto: Twitter)

Matteo Salvini (Sursa foto: Twitter)

Regulile fiscale din Uniunea Europeană ruinează continentul şi trebuie schimbate, a declarat, astăzi, vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.

"Dacă există reguli europene care ruinează continentul, ele trebuie schimbate", a declarat el presei, cu ocazia unei întâlniri cu oameni de afaceri la Roma.

Declaraţia vine la o zi după ce Salvini a făcut valuri pe pieţele financiare internaţionale spunând că guvernul de la Roma este pregătit să ignore regulile bugetare ale Uniunii Europene pentru a stimula astfel ocuparea forţei de muncă.

''Dacă vom avea nevoie să depăşim anumite limite, cum ar fi deficitul bugetar de 3% (din PIB) sau 130-140% (rata datoriei publice faţă de PIB), suntem gata să facem acest lucru. Până când vom scădea rata şomajului la 5%, vom cheltui oricât va trebui, iar dacă cineva la Bruxelles se plânge, nu o să ne preocupe'', a spus Salvini ieri.

Ca regulă generală, Comisia Europeană cere guvernelor statelor UE să menţină un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB şi un nivel al datoriei publice sub 60% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS