Revista BURSA Construcţiilor

MEDIUL DE AFACERI, ÎNGRIJORAT DE NOUL COD PENALFlorin Jianu, CNIPMMR: "Dezincriminarea neglijenţei în serviciu - dezavantaj major pentru mediul de afaceri"

A.I.
Ziarul BURSA #Politică #Legislatie / 05 iulie 2018

Florin Jianu: "În momentul în care un funcţionar public nu oferă o informaţie publică sau refuză semnarea unui contract, sau angajaţi ai ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) decid blocarea contului unei companii, nu este vorba de un folos, ci se crează un dezavantaj pentru toată lumea".

Florin Jianu: "În momentul în care un funcţionar public nu oferă o informaţie publică sau refuză semnarea unui contract, sau angajaţi ai ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) decid blocarea contului unei companii, nu este vorba de un folos, ci se crează un dezavantaj pentru toată lumea".

Legiferarea modificărilor aduse Codului penal, în special prin dezincriminarea abuzului în serviciu, crează un prejudiciu major mediului de afaceri, dat fiind că statul este cel mai mare contractor din economie, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia unei conferinţe de presă.

Domnia sa a spus: "Problema noas­tră, nu este neapărat obţinerea unui folos, ci, pur şi simplu, crearea unui deserviciu, a unui dezavantaj. Pentru că abuzul în serviciu din partea unui funcţionar public nu înseamnă neapărat crearea unui avantaj, pentru sine sau pentru terţi, ci poate însemna crearea unui dezavantaj pentru un operator economic".

Florin Jianu a explicat: "În momentul în care un funcţionar public nu oferă o informaţie publică sau refuză semnarea unui contract, sau angajaţi ai ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) decid blocarea contului unei companii, nu este vorba de un folos, ci se crează un dezavantaj pentru toată lumea. Pentru întreprinzătorul respectiv care poate să ajungă în faliment, pentru salariaţi şi pentru stat, care nu-şi mai poate primi taxele".

Preşedintele CNIPMMR susţine că definiţia abuzului în serviciu trebuie extinsă şi la crearea de dezavantaje, pentru economie şi societate în general.

În acest sens, Jianu a spus: "Dat fiind faptul că statul este cel mai mare contractor în economie, crearea dezavantajelor poate aduce uriaşe deservicii mediului de afaceri şi pieţei concurenţiale în economia românească. Ce poate însemna nedistribuirea unor informaţii sau nesemnarea unui contract la timp? Ce înseamnă să nu scoţi la timp la licitaţie un proiect de investiţii? Deci, sunt foarte multe cazuri şi, dat fiind faptul că statul este principalul contractor din economie, această distorsionare a pieţei poate crea grave dezavantaje economiei româneşti în ansamblul său".

Potrivit domnului Jianu, prin redefinirea abuzului în serviciu, funcţiile pe care le are statul, cele de informare, de prevenţie, dar mai ales cea de control, pot fi grav distorsionate, "într-un sens sau în altul, prin crearea de avantaje sau de dezavantaje".

Totodată, Florin Jianu a precizat că faptul că nu se mai incriminează neglijenţa în serviciu va duce la deprofesionalizare uriaşă în mediul public.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pt. paritate se va privatiza ,, STATUL " ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro