MedLife a cumpărat Onco Team Diagnostic

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

MedLife a cumpărat Onco Team Diagnostic

Mihai Marcu: "Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni" 

Operatorul de servicii medicale private MedLife (M), una dintre puţinele companii de creştere de la bursa noastră, a achiziţionat pachetului majoritar al Onco Team Diagnostic, acesta devenind primul laborator cu profil de anatomie patologică şi biologie moleculară din cadrul grupului, se arată într-un raport al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mihai Marcu, CEO al MedLife a declarat: "Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare, aprobat de către acţionari în urmă cu câteva luni. Urmează o perioada susţinută de achiziţii, la finalul căreia dorim să ne consolidăm poziţia de lider".

La începutul lunii iunie, MedLife anunţa că are în vedere alocarea sumei de 20 milioane de euro pentru dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea natională şi internatională.

Atunci, Mihai Marcu declara că se află în discuţii cu cinci - şase operatori din ţară şi cu alţi doi - trei din Ungaria.

Laboratorul Onco Team Diagnostic este situat în Bucureşti, are o prezenţă de peste şase ani în piaţă şi, în 2018, a realizat o cifră de afaceri de 5,27 milioane de lei şi un profit net de aproape 49.000 de lei.

Prin preluarea laboratorului Onco Team Diagnostic, grupul MedLife ajunge la un portofoliu compus din 24 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind Centrul Badea Medica, din Cluj-Napoca.

Pentru prima jumătate a anului curent, MedLife a raportat un profit net consolidat de 10,47 milioane de lei, cu 72,4% peste cel obţinut după primele şase luni ale lui 2018, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 472,19 milioane de lei, cu 25,7% peste cele de la finele lunii iunie 2018.

La nivel individual, MedLife a obţinut, la finele lunii iunie 2019, un profit de 3,06 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,18 milioane de lei, la jumătatea anului trecut.

Mihail şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 708,64 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS