MedLife ajunge la o deţinere de 73% din Genesys Arad

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 decembrie 2020

MedLife (M), una dintre puţinele companii de creştere din piaţa noastră de capital, a preluat încă 5% din grupul de firme Genesys Arad, ajungând la o deţinere de 73% din operatorul privat de servicii medicale din zona de Vest a ţării, a anunţat emitentul printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Genesys Arad face parte din Grupul MedLife încă din anul 2011, când prestatorul de servicii medicale condus de fraţii Marcu a preluat pachetul majoritar, printr-o tranzacţie ce se ridica la circa trei milioane de euro.

În partea a doua a săptămânii trecute şi în debutul acestei săptămâni, acţiunile MedLife a marcat creşteri puternice, pe volume peste media zilnică a ultimei luni de tranzacţionare. Evoluţia apare în condiţiile în care, până pe data de 29 decembrie inclusiv, pot fi achiziţionate titluri M pentru a beneficia de majorarea de capital a MedLife de la începutul anului viitor, când prestatorul de servicii medicale va acorda cinci acţiuni gratuite la una deţintă, conform hotărârilor AGEA din 16 decembrie. Majorarea de capital se va realiza prin încorporarea rezervelor, operaţiunea fiind realizată pentru susţinerea activităţii curente a societăţii.

De asemenea, în ton cu strategia de extindere prin achiziţii, prestatorul de servicii medicale a anunţat, la finele săptămânii trecute, semnarea contractului pentru cumpărarea a 75% din acţiunile companiei Pharmachem Distribuţie, prima achiziţie în sectorul pharma. Luni, grupul de clinici Dent Estet, parte a grupului MedLife, a anunţat semnarea contractului de achiziţie pentru pachetul de 60% din acţiunile KronDent, clinică de paradontologie-implantologie şi medicină dentară cu sediul în Braşov.

Ieri, la ora 16:30, acţiunile MedLife se tranzacţionau la 60 lei, în creştere cu 2,74% faţă de închiderea din şedinţa anterioară, ceea ce ridica valoarea de piaţă a prestatorului de servicii medicale la 1,328 miliarde de lei, record istoric de la listarea din urmă cu patru ani, din decembrie 2016.

Din 2010 până în prezent, grupul MedLife a finalizat 27 de achiziţii, fiind operatorul din ţara noastră cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate, iar dacă tranzacţia cu Pharmachem Distribuţie va fi aprobată de către Consiliul Concurenţei, prestatorul de servicii medicale va ajunge la un portofoliu de 28 de achiziţii.  

Pentru primele nouă luni ale acestui an, MedLife a raportat o cifră de afaceri consolidată de 770,8 milioane de lei, cu 8,4% peste cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 43,99 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât cel obţinut în intervalul ianuarie-septembrie 2019, de 19,39 milioane de lei.

La data de 30 iunie a acestui an, Mihai Marcu deţinea 16,58% din MedLife, Nicolae Marcu avea 11,14% din prestatorul de serivicii medicale, iar Mihaela Gabriela Cristescu, mama fraţilor Marcu, deţinea 14,04% din societate.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb