BURSA Analytics

MedLife - cea mai bună evoluţie din BET

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 8 aprilie

MedLife - cea mai bună evoluţie din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 MARTIE - 4 APRILIE 2024

Grupul şi-a bugetat un profit de 21,8 milioane lei în acest an, faţă de o pierdere anul trecut

Erste a modificat recomandarea din "Cumpărare" în "Menţinere" pentru acţiunile prestatorului de servicii medicale

Titlurile reţelei de servicii medicale private MedLife (M) au înregistrat un randament de 9,92%, în perioada 28 martie - 4 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cel mai bun randament din indicele BET, în intervalul de timp avut în vedere.

Grupul şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 21,8 milioane lei, faţă de o pierdere de aproape 4,2 milioane lei în 2023 şi afaceri de 2,6 miliarde lei, în creştere cu 18,5%.

Conducerea MedLife se aşteaptă ca performanţele Grupului să se îmbunătăţească în timp şi rezultatele financiare să se majoreze, bazate pe creşterea dovedită a cererii pentru serviciile medicale oferite în unităţile Grupului. Mai mult, un efect pozitiv va rezulta din performanţa în creştere a entităţilor achiziţionate în 2022 şi 2023, care urmează să se alinieze performanţei la nivelul Grupului, dar şi din proiectele dezvoltate organic pentru care s-au făcut investiţii semnificative de CAPEX în 2023, conform documentelor companiei.

MedLife a intrat în acţionariatul Personal Genetics

MedLife a anunţat intrarea în acţionariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană, cu acoperire naţională, înfiinţat în anul 2011. Compania, ce are 18 centre în întreaga ţară, oferă servicii avansate de diagnostic genetic pentru o gamă variată de afecţiuni, în oncologie, onco-hematologie, ginecologie şi boli rare.

Recent, Erste Group a schimbat recomandarea din "Cumpărare" în "Menţinere" pentru titlurile perstatorului privat de servicii medicale şi au redus preţul ţintă de la 4,73 lei pe titlu la 4,19 lei, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Reducerea este justificată de analist prin "rezultatele mai degrabă dezamăgitoare de la finalul anului", ale MedLife. "Deşi rezultatele pro-forma arată într-adevăr mai bine, rezultatele conform IFRS arată o tendinţă descendentă a profitabilităţii, atât la nivelul profitului net cât şi al marjei operaţionale", se arată în raport.

Analistul arată că poate fi de acord cu strategia companiei, dar aşteptă cu interes o imagine mai bine definită a capacităţii grupului de a integra, şi eficientiza multitudinea de afaceri pe care MedLife le-a achiziţionat.

Vineri, acţiunile prestatorului de servicii medicale au încheiat sesiunea de tranzacţionare la preţul de 4,18 lei, în scădere cu 1,42%.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 0,96%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 28 martie - 4 aprilie 2024, cu 0,89%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,16%, în intervalul 28 martie - 4 aprilie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,96% în perioada menţionată.

Armătura - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 28 martie - 4 aprilie 2024 se situează titlurile Armătura, ce au crescut cu 65,39%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Electromagnetica, cu o creştere de 12,78%, iar pe locul al treilea se află titlurile Antibiotice, cu o apreciere de 11,49%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,55% pentru BRD Acţiuni Clasa A

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 27 martie - 3 aprilie 2024, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 1,55%. Titlurile BRD Acţiuni Clasa A au înregistrat de asemenea o apreciere de 1,55%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP AvantisRO Clasa L, care au urcat cu 1,41%.

Bitcoin - scădere de 3,91%

Bitcoin s-a depreciat cu 3,91%, în intervalul 28 martie - 4 aprilie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 2,98%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb