Medvedev insistă asupra dispariţiei Ucrainei în forma sa actuală

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 26 mai

Medvedev insistă asupra dispariţiei Ucrainei în forma sa actuală

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev insistă, într-o postare pe Telegram vineri, că împărţirea Ucrainei, cu estul mergând spre Rusia, iar zonele de vest la câteva ţări membre ale Uniunii Europene ar fi varianta care ar garanta că un conflict între Rusia şi Ucraina nu va reizbucni în viitor, iar riscul transformării acestuia într-un al Treilea Război Mondial va fi eliminat, informează Agerpres.

Kremlinul asigura în trecut că nu urmăreşte divizarea Ucrainei, menţionează în acest context RBC.ru, cândva o media liberală, în prezent subordonată Kremlinului.

Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, evaluează viitorul Ucrainei după actualul conflict şi prezintă trei scenarii de desfăşurare a evenimentelor, dar în fiecare dintre ele Ucraina ar urma să "dispară" în forma actuală şi să înceteze să mai existe ca stat independent, conform publicaţiei ruse citate.

Primul presupune că o serie de ţări din Uniunea Europeană, pe care nu le nominalizează de această dată, să preia controlul asupra vestului Ucrainei. Într-o postare în luna aprilie, Medvedev, un aliat de bază al preşedintelui rus Vladimir Putin, propunea Poloniei, Ungariei şi României împărţirea Ucrainei.

În acest caz va rămâne "un fel de teritoriu ucrainean al nimănui" care se va proclama drept "succesorul fostei Ucraine" şi îşi va declara intenţia de a recupera teritoriile pierdute în urma anexării acestora de către Rusia şi dorinţa de a adera la UE şi NATO.

Atunci, potrivit lui Medvedev, conflictul va reizbucni şi va deveni unul permanent, "cu ameninţarea să se transforme într-un al Treilea Război Mondial în toată regula".

Cea de-a doua variantă, potrivit lui Medvedev, arată astfel: Ucraina "dispare în procesul împărţirii între Rusia şi o serie de state UE", după care "se formează guvernul Ucrainei" într-una dintre ţările europene.

În acest caz, în opinia sa, riscul reizbucnirii conflictului pe scară largă este unul moderat.

În cel de-al treilea scenariu, expus de Medvedev, regiunile de vest ale Ucrainei se alipesc la ţări ale UE, în timp ce regiunile din centrul ţării şi "unele regiuni fără stăpân" aderă de bună voie la Rusia.

Acest rezultat ar "pune capăt conflictului cu garanţii suficiente că nu va fi relansat într-o perspectivă mai lungă de timp", scrie Medvedev.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului de Securitate, Moscova "s-ar putea să se mulţumească temporar cu a doua variantă, dar avem nevoie de a treia".

Astfel, scenariul "provizoriu" acceptabil pentru Rusia ar însemna ca Ucraina să fie complet împărţită între Rusia şi ţările UE.

Este "evident pentru toată lumea" că nu există alte scenarii realiste, susţine Dmitri Medvedev, care declară că Ucraina este un "stat pe moarte".

În acest context, RBC.ru, aminteşte că, în 2010, pe vremea când Dmitri Medvedev era preşedinte (2008-2012), el numea Ucraina şi Rusia ca fiind două ţări foarte apropiate şi invita ca "relaţiile cu Kievul să fie ridicate de la nişte relaţii obişnuite la unele de parteneriat", subliniind necesitatea de a "reanima" cooperarea ruso-ucraineană.

Mai mult, RBC.ru aminteşte că, imediat după trimiterea trupelor în Ucraina în februarie 2022, Kremlinul asigura că nu îşi propune împărţirea Ucrainei şi că nici nu poate fi vorba de ocuparea teritoriului ucrainean de forţele ruse.

În septembrie trecut, Rusia a anexat patru regiuni ucrainene parţial ocupate - Lugansk, Doneţk (est), Zaporojie şi Herson (sud), pe lângă peninsula Crimeea anexată în 2014.

Rusia a declanşat o invazie la 24 februarie 2022 în Ucraina, pe care o numeşte 'operaţiune militară specială', denunţată de Kiev şi Occident drept cea mai sângeroasă agresiune neprovocată şi nelegitimă după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. E singura sansa a elitei moscovite de a repozitiona Ruisa ca putere planetara. Prin ideologie.

  Avem ce va vinde. Voi aveti nevoie de gaz, petrol, minereuri...

  Vi le dam. Dar lasati-ne sa ne trasam curtea proprie. Popoarele nu conteaza. 

  Are dreptate Medvedev…Ukraina nu exista…

  1. Dacă avea dreptate, Razzia ta defila prin Kiev.

   În realitate statul care nu există v-a mătrășit. 

  Bucovina de nord, Basarabia de sud trebuie realipite Romaniei. Ucraina e stat artificial, a zis bine Marga.

  1. Putin are harti care arata ca si Romania e un stat artificial.

   Si nu doar Marga va fi de acord cu acele harti. Si Simion, si Medvedev, si Prigojin. 

   Marga a fost marginalizat la timp, un fiu de tanchist sovietic nu uită niciodată cine i-a dat bani de motorină.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb