Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Merkel consideră posibil un acord cu Johnson în 30 de zile

I.D.
Internaţional /

Merkel consideră posibil un acord cu Johnson în 30 de zile

Angela Merkel a făcut un gest cu privire la Brexit pentru Boris Johnson, apreciind că este posibil să se ajungă la un acord negociat "în următoarele 30 de zile", care să răspundă exigenţelor premierului britanic, relatează AFP.

"Eu doresc un acord negociat", a declarat cancelarul german miercuri seara în faţa presei, la Berlin, unde l-a primit pe omologul său britanic, care a efectuat în Germania prima sa vizită în strănătate de la preluarea funcţiei, la începutul unui intens turneu diplomatic pentru el în Europa.

Discuţiile cu privire la o ieşire negociată a Regatului Unit din blocul european se lovesc, în prezent, de mecanismul numit "plasa de siguranţă" irlandeză ("backstop"), prevăzut în acordul retragerii încheiat de Londra şi UE.

Această dispoziţie controversată este un fel de poliţă de asigurare pentru UE.

Ea vizează să evite să apară din nou, după Brexit, o frontieră între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, în sud, care riscă să retrezească la viaţă conflictul pe insulă.

Ea ar avea drept consecinţă rămânerea întregului regat în Uniunea Vamală cu statele membre UE, până când cei doi parteneri găsesc o soluţie prin care să-şi definească viitoarea relaţie post-Brexit, într-un termen de aproximativ doi ani.

Boris Johnson a arătat clar, într-o scrisoare, la începutul săptămânii, că se opune acestui mecanism şi îndeamnă statele membre UE să redeschidă negocierile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS