Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Mervani:"Pandemia a influenţat pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei"

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii /

"Pandemia a influenţat pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei"

Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei, ne-au transmis specialiştii din cadrul agenţiei imobiliare Mervani. Potrivit acestora, clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc.

Reporter: Cum este influenţată piaţa imobiliară din Valea Prahovei de pandemia de Covid 19?

Mervani: Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei. Clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc.

Reporter: Cum a evoluat acest sector în primul semestru al anului în curs?

Mervani: Numărul de solicitări a crescut faţă de perioada anterioară, contrar aşteptărilor. În momentul de faţă avem foarte multe cereri de case cu teren sau apartamente în vilă care să aibă acces la curte.

Reporter: Ce perspective există în domeniu?

Mervani: Există perspective bune pentru viitor legat de dezvoltarea zonei, mai ales prin prisma ultimelor dis­cuţii despre îmbunătăţirea infrastructurii pe Valea Prahovei (mult dorita autostradă, centuri ocolitoare care să decongestioneze traficul etc.)

Reporter: Au fost amânate/anulate proiecte din cauza crizei provocate de noul coronavirus?

Mervani: Din fericire, la niciun proiect în derulare nu au fost înregistrate întârzieri, pentru că şantierele de construcţii au funcţionat în mod normal. De asemenea, anumite autorităţi locale au venit în sprijinul investitorilor oferindu-le posibilitatea depunerii documentaţiilor online (certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie etc.).

Reporter: Ce şanse sunt că acestea să fie reluate şi când s-ar putea întâmpla acest lucru? Ce proiecte importante se află în desfăşurare şi în ce domenii?

Mervani: În momentul de faţă exis­tă în construcţie în Sinaia şi Buşteni câteva spaţii turistice noi. Este adevărat că a început construcţia acestora înainte de pandemie, însă construcţiile continuă în mod normal.

Există în desfăşurare şi câteva proiecte de vile cu apartamente de vacanţe la Sinaia, în special în zona Furnica şi în Buşteni în zona Valea Albă, central sau în zona Castelului Can­tacuzino.

Reporter: Cum a evoluat preţul de construcţie pe metrul pătrat?

Mervani: Faţă de anul trecut nu există o evoluţie semnificativă a preţurilor de construcţie. Acestea pot fluctua în funcţie de evoluţia preţului materialelor de construcţii.

Reporter: Care este raportul cerere/ofertă pe piaţa prahoveană?

Mervani: În momentul de faţă exis­tă cerere mai mare decât oferta pentru toate tipurile de imobile. Începând de la simple garsoniere şi apartamente şi până la terenuri şi spaţii turistice generoase, oferta este din ce în ce mai mică, urmare a cteristicilor zonei.

Reporter: Ce preţuri de vânzare au unităţile locative?

Mervani: Preţurile de vânzare ale unităţilor locative sunt cuprinse între maxim 1200-1300 euro/mp la apartamentele în imobile noi, cu finisaje superioare, aflate în cele mai căutate zone şi undeva la 400-600 euro/mp la apartamentele din blocurile vechi, în funcţie de îmbunătăţirile aduse acestora.

Reporter: Care sunt preţurile de închiriere pe piaţa imobiliară din Valea Prahovei?

Mervani: Preţurile de închiriere pe segmentul comercial se pot situa între 8 şi 10 euro/mp minim şi până la 20 euro/mp maxim. Această diferenţă foarte mare este dată de poziţionare, facilităţi, vadul comercial şi potenţialul spaţiilor comerciale.

Reporter: Mulţumesc!

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie