Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

MFE: Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene este de peste 52%

Elena Deacu
Fonduri Europene /

România a încasat, în acest an, peste 565 milioane euro de la Comisia Europeană, rata de absorbţie curentă a fondurilor europene fiind de peste 52%, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

"În luna februarie a.c., ţării noastre i-au fost rambursate fonduri în valoare de peste 460 milioane de euro, iar în primele zile din luna martie a.c. i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 104 milioane de euro", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sumele rambursate României în anul 2015 din fondurile structurale şi de coeziune au fost de 299 milioane de euro prin Programul Operaţional Sectorial Transport, 158 milioane de euro prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 80 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional, 17 milioane de euro prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică şi 12 milioane de euro prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

"La sfârşitul acestui an, România va ajunge la o rată de absorbţie de aproximativ 80%, datorită măsurilor pe care am început să le implementăm încă din anul 2013 şi pe care le vom continua în acest an. Vă reamintesc, acest an este extrem de important deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 - 2013", a precizat ministrul Eugen Teodorovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie