MFP a împrumutat 465,9 milioane lei prin obligaţiuni la doi ani

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iunie 2012

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni cu maturitatea la doi ani în valoare de 465,9 milioane de lei, sub valoarea indicativă, la un randament mediu de 5,82%, în urcare faţă de cel plătit la începutul lunii pentru titluri cu aceeaşi scadenţă, de 5,73%.

Ofertele băncilor au însumat 1,25 miliarde lei, iar valoarea programată a fost de 600 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Prin licitaţia de joi, Trezoreria a redeschis o emisiune lansată în martie, cu scadenţa în aprilie 2014.

Randamentele pentru această scadenţă au înregistrat a treia creştere consecutivă, de la minimul de 5,50% înregistrat în aprilie. Minis-terul a vândut şi la începutul lunii astfel de titluri, plătind un randament de 5,73%.

Unii dealeri se aşteptau ca administratorii datoriei publice să accepte o creştere modică a costului de finanţare la o emisune de dimensiuni mai reduse.

Administratorii datoriei publice vor să împrumute în luna iunie 3,5 miliarde lei prin vânzare de titluri de stat pe piaţa internă, valoare apropiată de suma împrumutată în luna mai, de 3,54 miliarde lei.

La următoarea licitaţie, programată pentru luni, Trezoreria va scoate la vânzare certificate la un an, de 800 milioane lei.

Finanţele au împrumutat de la începutul anului 35,86 miliarde lei pe piaţa locală. La această sumă se adaugă 2,25 miliarde dolari, finanţare atrasă prin emisiuni de titluri pe piaţa SUA.

Randamentele au scăzut treptat de la începutul anului până în aprilie, pe fondul reducerii ratei dobânzii de politică monetară de către BNR. Acest trend s-a oprit însă în luna mai, când BNR a decis să întrerupă ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza schimbărilor politice din România, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro