MFP a împrumutat, ieri, 990,1 milioane lei de la bănci

A.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 990,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 60 de luni, la un randament mediu de 4,29% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 1,682 miliarde de lei.

Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

MFP a planificat, în iunie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,425 miliarde lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna mai, împrumuturile programate de MFP în iunie sunt mai mari cu 345 de milioane de lei, respectiv cu 8,5%, conform Agerpres. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS