Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Mii de activişti pentru mediu blochează străzile din centrul Londrei

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Mii de persoane s-au alăturat unei "rebeliuni climatice" la Londra, blocând traficul şi perturbând "cursul normal al lucrurilor" pentru a cere acţiune în privinţa crizei ecologice, scrie The Guardian.

Waterloo Bridge a fost blocat şi s-a transformat într-o grădină, oamenii aducând copaci şi flori.

Proteste şi blocări ale traficului au avut loc în mai multe locuri din capitală, iar manifestanţii speră că aceste proteste vor dura mai multe zile sau chiar săptămâni, mai informează The Guardian.

Laura Sorensen, o profesoară pensionată din Somerset, se afla printre miile de protestatari care s-au adunat pe Waterloo Bridge.

"Sunt îngrijorată de ce se întâmplă planetei. Suntem aproape de limită şi cred că trebuie să ies şi să fac ceva în loc să stau şi să vorbesc despre asta la bar", a afirmat ea, conform The Guardian.

Începând cu ora locală 11:00 (13:00 ora României), protestatarii s-au instalat la Marble Arch, Oxford Circus, Waterloo Bridge, Parliamen Square şi Piccadilly Circus. Protestele vor dura, conform planului, timp de o săptămână non stop.

Demonstraţiile fac parte dintr-o campanie globală demarată de gruparea Extinction Rebellion, fiind plănuite proteste în 80 de oraşe în 33 de ţări în următoarele zile.

La Parliament Square s-au adunat în jur de 2.000 de persoane fluturând steaguri, ţinând pancarte şi bannere, acolo fiind programată să aibă loc partea politică a protestului.

O scenă a fost ridicată pentru cei care vor ţine discursuri pe iarba de lângă clădirea parlamentului. Editorul New Internationalist, Jamie Kelsey Fry, a afirmat: "Nu este o mişcare politică, este o mişcare a umanităţii. Suntem din toate zonele, toate vârstele, toate rasele, uniţi de o singură dorinţă, un singur vis, acela că vom avea un viitor bun şi decent pentru generaţiile viitoare", mai informează The Guardian.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS