Mike Pompeo neagă că agenţi ai CIA ar fi fost reţinuţi în Iran

D.I.
Internaţional /

Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a negat luni faptul că mai mulţi agenţi ai CIA au fost reţinuţi în Iran, transmite Reuters.

Autorităţile iraniene au arestat 17 spioni care lucrau pentru Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA), iar pe unii i-a condamnat la moarte, scria luni presa iraniană.

"Regimul iranian are un istoric plin de minciuni ... aşa că aş avea dubii în ceea ce priveşte anunţurile Iranului despre măsurile pe care le-au luat", a afirmat Pompeo într-un interviu acordat Fox News.

Pompeo a refuzat să comenteze privind cazuri concrete, însă a adăugat: "Există o listă lungă cu americani pe care încercăm să îi aducem acasă din Republica Islamică Iran".

Ministerul iranian al Informaţiilor, citat de televiziunea naţională, a anunţat că a destructurat o reţea de spioni CIA şi a arestat 17 suspecţi..

Suspecţii erau angajaţi "în sectoare sensibile" sau în activităţi private legate de aceste sectoare, a spus el, fără să facă alte precizări.

Suspecţii acţionau în mod independent unii de alţii, a adăugat el, fără să spună câţiau fost condamnaţi la moarte.

Unii dintre ei au fost recrutaţi după ce au căzut într-o "capcană" pe care le-a întins-o CIA, în timp ce solicitau vize pentru a se duce în Statele Unite, porivit acestui oficial iranian.

Acest anunţ intervine într-un context "exploziv" între Iran şi Statele Unite, la un an după retragerea americană din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi în contextul în care tensiunile se intensifică zi de zi la Golful Persic.

Vineri, Iranul a capturat un petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. După ce a fost întrebat dacă tensiunile cu SUA au fost un factor în acest eveniment, Pompeo a răspuns: "Este responsabilitatea Marii Britanii să îşi protejeze navele".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS