MIKE POMPEO: SUA iau în considerare o "varietate de opţiuni" privind Iranul

D.D.
Internaţional /

Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Mike Pompeo (Sursa foto: Twitter)

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că Statele Unite "iau în considerare o varietate de opţiuni" privind tensiunile cu Iranul, inclusiv cea militară, însă a subliniat că preşedintele Donald Trump nu doreşte un război, informează CNN.

"Statele Unite iau în considerare o varietate de opţiuni. L-am informat pe preşedinte de mai multe ori, vom continua să îl ţinem la curent. Suntem încrezători că putem lua măsuri astfel încât să reinstaurăm politica de prevenire, care este misiunea noastră", a declarat Pompeo într-un interviu acordat CBS.

"Preşedintele va lua toate opţiunile în considerare. Însă ce a spus el? Nu vrem ca Iranul să aibă o armă nucleară. Preşedintele Trump a spus foarte clar că nu doreşte un război cu Iranul", a precizat Pompeo.

Comentariile lui Pompeo vin după ce preşedintele Parlamentului iranian Ali Larijani a sugerat duminică faptul că Statele Unite se află în spatele atacurilor "suspecte" ce au vizat joi două petroliere la Marea Oman, în regiunea Golfului Persic.

"Se pare că acţiunile suspecte vizând petroliere la Marea Oman completează sancţiunile economice (americane impuse Iranului), pentru că (Statele Unite) nu au obţinut vreun rezultat cu aceste sancţiuni", a declarat Ali Larijani într-un discurs pe care l-a susţinut în Parlament (Madjles), citat de Irna şi agenţia semiofcială de presă Isna.

Un transportator japonez de metanol, Kokuka Courageous, şi un petrolier aparţinând companiei Frontline, cotată pe Bursa de la Oslo, Front Altair, care transporta benzină grea (naftă), au fost oprite joi, la Marea Oman, de explozii de origine necunoscută, în timp ce se îndreptau către Extremul Orient.

Încă de joi, Washingtonul a acuzat Teheranul că este responsabil de aceste atacuri, care au avut loc în timp ce premierul japonez Shinzo Abe se afla la Teheran, la discuţii menite, în opinia sa, să reducă tensiunile între inamicii juraţi Republica islamică şi Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nimicuri...operațiuni de genul false flag...așa au făcut și cei care mănâncă varză cu cârnați în 1939..40! Ceva nou?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS