Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Ministerul Economiei a publicat certificatele pentru firmele care vor ajutor de la stat

I.M.
Politică /

Ministerul Economiei a publicat certificatele pentru firmele care vor ajutor de la stat

Ministerul Economiei a publicat, joi, în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă forma certificatelor necesare firmelor care vor să beneficieze de măsurile de sprijin guvernamental, transmite G4media.

Potrivit sursei citate, certificatele de situaţie de urgenţă (CSU) sunt acordate de Ministerul Economiei, la cerere, operatorilor economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei de coronavirus.

"Am finalizat şi publicat în Monitorul Oficial metodologia de acordare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) pentru societăţile afectate de situaţia economică generată de criza COVID-19 în România.Am dorit ca obţinerea acestui document să fie un proces simplu, transparent, la îndemâna celor aflaţi în dificultate în acest moment. De aceea, el va fi eliberat online, fără costuri, pentru toţi operatorii din sectoarele cele mai afectate de această criză. Rămânem alături de nevoile mediului de afaceri românesc în această perioadă şi vom susţine, prin măsuri economice aplicate, toate companiile, astfel încât să treacă cu bine peste perioada de criză şi să-şi continue activitatea. Economia României trebuie să meargă înainte", a declarat ministrul Virgil Popescu.

Certificatele sunt necesare operatorilor economici care vor să beneficieze de ajutorul de la stat stabilit prin OUG 29 şi OUG 30, adoptate săptămâna trecută de guvern.

Există două tipuri de certificate: cel ALBASTRU (pentru operatorii economici care şi-au încetat activitatea ca urmare a deciziilor guvernului de a interzice anumite activităţi / manifestări) şi cel GALBEN (pentru operatorii economici care au în luna martie încasări mai mici cu cel puţin 25% faţă de media încasărilor din ianuarie - februarie).

Cererea pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) se depune de către solicitant exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării.

De asemenea, Certificatele de urgenţă (CSU) sunt valabile fără semnătură şi ştampilă, iar verificarea acestora se poate efectua pe platforma http://prevenire.gov.ro/, după serie şi număr, potrivit Ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Certificatele de situaţie de urgenţă sunt emise în două forme:

a) TIP 1 (ALBASTRU) - eliberat în forma prezentată în anexa nr. 1, pentru solicitanţii care cer acordarea acestuia în baza declaraţiei pe propria răspundere emisă în forma prezentată în anexa nr. 3, din care rezultă întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate;

b) TIP 2 (GALBEN) - eliberat în forma prezentată în anexa nr. 2, pentru solicitanţii care cer acordarea acestuia în baza declaraţiei pe propria răspundere emisă în forma prezentată în anexa nr. 3, din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor din perioada ianuarie-februarie 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS