Ministerul Economiei înfiinţează Consiliul pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2017

Guvernul a aprobat ieri, printr-o hotărâre, modul de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare, se arată într-un comunicat al Executivului.

Acest Consiliu va sprijini Ministerul Economiei în coordonarea, la nivel naţional, a eforturilor economico-financiare şi a resurselor alocate pentru asigurarea capacităţilor de producţie necesare în industria de apărare.

Consiliul va funcţiona ca organ consultativ tripartit şi va asigura cadrul de consultare pentru realizarea unui parteneriat strategic între autorităţile publice, mediul de afaceri şi forţa de muncă din industria naţională de apărare.

De asemenea, Consiliul va avea în componenţa sa: administraţia publică - reprezentanţi la nivel de secretar de stat (sau asimilat) din cadrul fiecărei instituţii din componenţa Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP), ministerul de resort, autoritatea de specialitate, MAE, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării şi Ministerul Finanţelor; reprezentanţii legali ai asociaţiei naţionale a producătorilor şi patronatului naţional reprezentativ; reprezentanţii legali ai sindicatului naţional al lucrătorilor din industria naţională de apărare.

Componenţa şi nominalizarea membrilor Consiliului se fac prin decizia prim-ministrului, iar activitatea sa este condusă de reprezentantul Ministerului Economiei, care asigură preşedinţia Consiliului. Consiliul se întruneşte trimestrial şi, după caz, în şedinţe extraordinare, la iniţiativa preşedintelui său, iar deciziile se adoptă prin votul majorităţii membrilor prezenţi.

Printre atribuţiile Consiliului se numără, de asemenea, asigurarea cadrului de consultare interinstituţional privind realizarea programelor multianuale de înzestrate a Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (FSNA) cu participarea industriei naţionale de apărare, precum şi demararea unor proiecte sau programe naţionale de înzestrare a FSNA care să implice industria naţională de apărare.

"Noutatea adusă de normele aprobate este înfiinţarea Registrului unic al operatorilor economici şi al capacităţilor de producţie şi servicii în domeniul apărării naţionale, administrat tot de Ministerul Economiei", se mai arată în comunicat.

Înfiinţarea Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare a fost stabilită prin Legea 232/2016 privind industria naţională de apărare, ale cărei norme metodologice de aplicare au fost aprobate de Guvern în 23 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro