Ministerul Economiei propune înfiinţarea societăţii Casa de Comerţ

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 decembrie 2017

Ministerul Economiei propune înfiinţarea societăţii Casa de Comerţ

Ministerul Economiei propune înfiinţarea Casei de Comerţ, societate pe acţiuni, deţinută de către stat, având ca scop integrarea şi sindicalizarea ofertelor de afaceri, agregarea de capacităţi ale acestora, în vederea ofertării unor afaceri şi obiective complexe, precum şi prospectarea pieţelor şi promovarea produselor şi serviciilor.

Conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, misiunea societăţii va fi de a asigura promovarea bunurilor, serviciilor şi afacerilor din sectoare economice diverse, acţionând ca un intermediar între oferta internă şi cererea externă, sau între oferta externă şi cererea internă, având ca ţintă satisfacerea cererilor de ofertă.

"Societatea va asigura atât managementul strategic (viziune, ţinte, obiective), cât şi cel operativ (resurse financiare, umane, promovare, contractare, derulare) al activităţilor specifice de comerţ exterior, în concept unitar şi concentrat pe obiectivele de interes. Reprezentarea comercială externă şi internă integrată va veni în completarea reprezentării comerciale externe şi interne segmentate, conducând la reducerea costului tranzacţiilor şi la creşterea eficienţei activităţii de promovare, reprezentare, ofertare şi negociere la export şi import", se menţionează în Nota de fundamentare.

Societatea va avea un capital social iniţial format din aportul în natură al statului, reprezentat de imobilul din str. Olari nr. 23, sector 2, Bucureşti, imobil care trece din proprietatea privată a statului, în proprietatea privată a societăţii, precum şi din 1,5 milioane lei aport în numerar.

Capitalul social în numerar vărsat la constituire va fi de un milion de lei, dimensionat să acopere investiţia iniţială în bunuri de capital precum şi primele luni de cheltuieli de funcţionare corespunzătoare unei scheme minime necesare de personal. Diferenţa de aport în numerar de 500.000 lei va fi vărsată în termen de un an de la înmatriculare.

"Suma necesară constituirii societăţii se suportă din bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului. Societatea va realiza venituri din îndeplinirea obiectului său de activitate", se menţionează în nota de fundamentare, citată de Agerpres.

Acesta subliniază că, prin intrarea în circuitul economic a societăţii se poate asigura creşterea eficienţei şi eficacităţii activităţilor de susţinere a afacerilor româneşti pe pieţele externe, dar şi de satisfacere a cererii pieţei interne.

De asemenea, operatorul economic nou înfiinţat poate contribui la creşterea competitivităţii sectoarelor economice reprezentate şi satisfacţia companiilor cu potenţial de export prin susţinerea lor pe pieţele externe. Acesta poate asigura totodată creşterea capabilităţii ofertării proiectelor destinate obiectivelor complexe, şi efectul de multiplicare economică prin atragerea firmelor în cadrul unor asemenea proiecte.

"Prin efectul de stimulare a exporturilor, activitatea societăţii poate avea o influenţă pozitivă atât asupra soldului balanţei comerciale cât şi asupra soldului balanţei de plăţi a României", se mai menţionează în Nota de fundamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro