ZIARUL BURSA

30 septembrie
Fiat Justitia...

Fiat Justitia...

CORNEL CODIŢĂEditorial / 14 decembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Vrem nu vrem, nu doar sub presiunea temelor politice la zi, trebuie să ne întrebăm: ce rol joacă justiţia în societatea de astăzi a României? De unde şi de ce atîta zbatere politică, pe fondul lipsei acute a dezbaterilor serioase de teme şi idei privind justiţia, ca sistem instituţional şi instrument al construcţiei şi dezvoltării sociale?

Fiat justitia et pereat mundus, dictonul, cunoscut mult dincolo de hotarele profesiilor juridice, mi-a inspirat întotdeauna un adînc şi profund sentiment de neîncredere, o statornică lipsă de adeziune. Unu, pentru că eu nu vreau ca lumea să piară, prin nici un procedeu iar, dintre toate, acela care s-ar baza pe "actul de justiţie" mi se pare cel mai nepotrivit, la drept vorbind, absurd. Doi, pentru că justiţia, dacă are un sens în lumea oamenilor, atunci acela este de a construi şi reconstrui structura socială, echilibrată, solidă, stabilă şi nicidecum să dărîme ceva, cu atît mai puţin întregul edificiu al umanităţii.

Dan Paul rămâne preşedintele Asociaţiei Brokerilor

ÎN URMA ALEGERILOR,Dan Paul rămâne preşedintele Asociaţiei Brokerilor

A.A.Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2017

Dan Paul a obţinut un nou mandat de preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, în urma alegerilor de ieri.

Totodată, membrii Asociaţiei au aprobat reducerea numărului celor din Consiliul Director, de la cinci, la trei. Astfel, în boardul Asociaţiei Brokerilor au mai intrat, pe lângă preşedinte, şi Iancu Stavrositu (de la Interfinbrok) şi Ionel Uleia (Prime Transaction).

Delegaţia Fondului Proprietatea, condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.

MCSI: "Fondul Proprietatea a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa Poştei"

Companii / 14 decembrie 2017

Actualizare 14:55 Johan Meyer, despre propunerea FP : "Consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune"

Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments România şi co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea (FP), a precizat astăzi, referindu-se la propunerea reprezentanţilor FP de ieri privind capitalizarea Poştei Române, că doar consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

------

Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al Fondului Proprietatea, a propus ca alternativă la capitalizarea Poştei Române, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net, conform unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Acţiunile Sphera Franchise Group marchează o creştere de peste 25%

DUPĂ CIRCA O LUNĂ DE LA LISTARE,Acţiunile Sphera Franchise Group marchează o creştere de peste 25%

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 14 decembrie 2017

După ce, la începutul lunii noiembrie 2017, oferta publică iniţială secundară de vânzare de acţiuni emise de Sphera Franchise Group (SFG) s-a închis la preţul de 29 de lei/acţiune, titlurile societăţii ce reuneşte sub umbrela sa companiile care deţin brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery, au avut parte de o urcare spectaculoasă, închizând, marţi, 12 decembrie, la 38 lei/unitate.

Piloţii "Ryanair" pregătesc primele greve din istoria companiei

Piloţii "Ryanair" pregătesc primele greve din istoria companiei

Internaţional / 14 decembrie 2017

"Ryanair" se va confrunta, în această lună, cu primele greve din istoria companiei, care riscă să se extindă din Italia în Irlanda şi Germania, sindicatele din Europa intensificând presiunile ca operatorul aerian să recunoască reprezentarea organizaţiilor independente, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Zentiva şi Conted - pe podiumul aprecierilor bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 DECEMBRIE - 12 DECEMBRIEZentiva şi Conted - pe podiumul aprecierilor bursei

A. I.Investiţii Personale / 14 decembrie 2017

În contextul în care doar patru acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în ultima săptămână (intervalul 5 decembrie - 12 decembrie), acţiunile societăţilor Zentiva (SCD) şi Conted (CNTE), care au urcat cu 4,47% şi 3,34%, ocupă locul al doilea, respectiv al treilea în clasamentul celor mai rentabile titluri de la bursă.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
"Aramco" îşi majorează cheltuielile

"Aramco" îşi majorează cheltuielile

A.V.Internaţional / 14 decembrie 2017

Grupul petrolier "Aramco" din Arabia Saudită, cel mai mare la nivel mondial, plănuieşte să-şi majoreze cheltuielile la 414 miliarde de dolari în următorii zece ani, de la circa 334 miliarde de dolari, cât preconiza anterior, informează...

MACRO NEWSLETTER 14 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 14 Decembrie 2017

Internaţional / 14 decembrie 2017

Producţia industrială din Franţa şi-a accelerat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 5,5%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,9%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo