Ministerul Educaţiei a lansat apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior

V.G.
Internaţional / 23 decembrie 2022

Ministerul Educaţiei a lansat apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior

Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi lansarea apelului pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior (colegii, licee, şcoli profesionale), a palatelor şi a cluburilor copiilor, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit Agerpres.

Cererile de finanţare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei: 23 decembrie 2022 - 1 martie 2023.

"Alocăm 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip "smart lab" şi materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, precum şi în palatele şi cluburile copiilor", informează Ministerul Educaţiei.

Totodată, în cadrul apelului, cel puţin 120 de unităţi de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscrişi în anul şcolar 2022 - 2023 este de minimum 500.

În acest caz, finanţarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare): 50% - numărul de elevi (liceal) înscrişi, 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani, 25% - rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat (din numărul de candidaţi înscrişi) în ultimii 3 ani.

În cadrul apelului vor fi finanţate următoarele tipuri de activităţi:

-achiziţionarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale;

-achiziţionarea de conţinut educaţional, care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software/licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată, în reţeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;

-conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la reţeaua de comunicaţii a unităţii de învăţământ;

-instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O nul.it.ate de ministru. A obtinut 2% dfin PIB pentru invatamant Castrofa sociala. Demisia!

    O sa vedem iarasi licitatii cu dedicatie, apa goala in loc de solutii, mobila care dupa 1 an e praf si aparaturacare nu va fi folosita?!

    O sa vedem iarasi licitatii cu dedicatie, apa goala in loc de solutii, mobila care dupa 1 an e praf si aparaturacare nu va fi folosita?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb