Ministerul Energiei vrea Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă în AGA Nuclearelectrica

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 26 martie 2019

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Nuclearelectrica (SNN), a solicitat completarea ordinei de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) companiei din data de 10 aprilie 2019 cu un punct legat de aprobarea Acordului Investitorilor în forma preliminară, cu privire la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă încheiat între China General Nuclear Power Corporation, CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) şi Nuclearelectrica, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, Ministerul Energiei mai solicită aprobarea mandatării Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica să iniţieze şi să deruleze demersurile necesare finalizării actului constitutiv al societăţii de proiect, în condiţiile prevăzute în Acordul Investitorilor, mandatul astfel acordat putând fi transmisibil conducerii executive, urmând ca forma finală a Actului Constitutiv al societăţii de proiect să fie supusă aprobării acţionarilor.

În luna noiembrie a anului trecut, Cosmin Ghiţă, directorul general al companiei, a declarat într-un interviu acordat Ziarului BURSA că producătorul de energie nucleară se află în ultima etapă a procedurii în ceea ce priveşte memorandumul cu China General Nuclear Power, pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, şi anume negocierea Actului Constitutiv şi a Acordului Investitorilor.

Ministerul Energiei deţine 82,5% din Nuclearelectrica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Orice angajament care obliga statul roman la plati pentru viitor pe termen lung ar trebui garantat intr-un fel astfel incat copiii nostri sa nu fie obligati sa plateasca nestiinta sau reaua intentie a guvernantilor de azi. Acea vanzare a energiei in afara bursei este un angajament care poate fi extrem de periculos. Tocmai din acest motiv, un astfel de angajament se plaseaza in zona "ajutorului de stat" si trebuie aprobat la nivel UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro