Abonament gratuit

Ministerul Justiţiei lansează procedura de selecţie în cadrul DNA şi DIICOT

I.L.
Politică /

Ministerul Justiţiei lansează procedura de selecţie în cadrul DNA şi DIICOT

Ministerul Justiţiei a lansat, luni seară, procedura de selecţie a procurorului general şi a procurorilor şefi de la DIICOT şi DNA. Candidaturile se depun până în 23 decembrie, iar 24 decembrie Ministerul va anunţa candidaţii care întrunesc condiţiile necesare, potrivit News.ro.

Ministerul Justiţiei a transmis azi: "Ministerul Justiţiei organizează, la sediul sau din Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, în perioada 02.12.2019-22.01.2020, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere, respectiv: Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", potrivit sursei menţionate.

Ministerul mai menţionează că procurorii care îndeplinesc condiţiile şi perioada în care vor fi intervievaţi candidaţii o să fie publicată pe platfoma Ministerului Justiţie până pe 24 decembrie.

De asemenea, au fost prezentate şi criteriile de evaluare, între care capacitatea de sinteză şi analiză, identificarea unor eventuale disfuncţionalităţi şi modalităţi de remediere a acestor, dar şi capacitatea de organizare, asumarea responsabilităţilor şi rezistenţa la stres.

Propunerile ministrului justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România" şi Asociaţia "Iniţiativa Pentru Justiţie" au cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să nu demareze procedurile privind numirea procurorilor şefi înainte ca legislaţia să fie pusă în acord cu recomandările MCV, GRECO, Comisiei de la Veneţia şi Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se v-a schimba ecuația : 1€ = 5 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie