Ministrul Afacerilor Externe: "România discută cu Austria pe tema aderării la Spaţiul Schengen"

F.D.
Politică / 23 octombrie 2023

Ministrul Afacerilor Externe: "România discută cu Austria pe tema aderării la Spaţiul Schengen"

România discută cu Austria pe tema aderării la Spaţiul Schengen, iar acest dialog este purtat şi de către partenerii din Uniunea Europeană ai ţării noastre, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, relatează Agerpres.

"Există contacte cu partea austriacă la toate nivelurile şi acest dialog cu partea austriacă este făcut nu numai de către noi, dar şi de către partenerii noştri din Uniunea Europeană. Avem sprijinul mai multor state. Aţi văzut că aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen figurează pe agenda discuţiilor mai multor lideri europeni, discutăm, de asemenea şi cu preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene", a spus şefa diplomaţiei române.

Ea a apreciat că "în momentul actual este important să continuăm acest dialog cu partea austriacă şi pe măsură ce avansăm şi condiţiile vor fi îndeplinite, putem să vedem exact care va fi abordarea finală". În aceste sens, a subliniat ministrul, "este evident nevoie de o decizie politică".

Luminiţa Odobescu a vorbit şi despre faptul că unele state membre ale Spaţiului Schengen au întărit controalele la frontiere.

"Pe fondul riscurilor de securitate, inclusiv în plan european - şi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat recent la Bruxelles, când doi suporteri suedezi şi-au pierdut viaţa într-un atentat terorist - au fost introduse controalele temporare la frontiera dintre diversele state membre. Este o măsură temporară, generată de riscurile de securitate. De altfel, mai multe state europene au ridicat alertele de securitate şi la rândul nostru am semnalat către cetăţenii noştri care călătoresc să fie foarte atenţi la alertele de securitate din ţările respective", a arătat ea.

În acest context, "discuţia despre aderarea României la spaţiul Schengen rămâne prioritară pe agendă". Acest subiect este anunţat pe agenda Consiliului European din decembrie.

"Continuăm demersurile diplomatice, este devreme să vă spun exact ceea ce vom face în luna decembrie, dar noi continuăm să dialogăm cu toţi partenerii implicaţi în acest efort, cu sprijinul Comisiei Europene, încercăm să ne coordonăm, de asemenea, strâns, cu partea bulgară. Deci e un efort diplomatic constant şi vom vedea, în funcţie de situaţia de la momentul respectiv care va fi decizia finală", a arătat Luminiţa Odobescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Vedem ca politicienii aveau pregatita campania de imagine pe ....lupta pentru intrarea in Schengen . Gata ,subietul e inchis si propun politicienilor sa treaca la punctele importante din agenda interna : 1 redefinirea atributiilor si a scopului CCR astfel ca sa nu mai abuzeze fatis de statutul privilegiat acordat si sa verifice legile dupa aliniatele precise din constitutie . Si cred ca e important ca acele legi din trecut cu promisiuni de updatare a salariilor care au constituit baza atacurilor din instanta pentru drepturi banesti (care vin in avalansa acum ,)acele legi trebuie modificate sau anulate pe baza legii noi a salarizarii . Ca sa existe o sansa de incadrare in deficit macar anul viitor !

  Luati-le banii prin firmele austriece. Atât ii doare!

  Cautati-l in conturi pe Neel Caprau, Verchere....au milioane pe an de la Petrom, ca să facă politica austriaca. 

  Luati-le banii... 

  Au avut intermediari în insula MAN, au tranzacții intermediare prin Turich, Londra, fiecare cu comision... 

  Verificați preturi transfer... 

  Verificați Cristoff, Bonati...

  Luati-le banii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb