ICT

Ministrul de finanţe, Alexandru Nazare, a primit vizita E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti

A.B.
Comunicate de presă / 19 martie

Ministrul de finanţe, Alexandru Nazare, a primit vizita E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a primit vizita E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, în data de 18 martie 2021. Cu ocazia vizitei, E.S a înmânat scrisoarea părţii elveţiene de închidere a primului program de cooperare elveţiano-român şi a mulţumit partenerilor români pentru excelenta colaborare, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor: "Programul de cooperare elveţiano - român a reprezentat un element important de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Elveţia. Mulţumesc partenerilor elveţieni pentru buna colaborare şi implicarea în implementarea primului nostru program de cooperare bilaterală. Am avut ocazia în anul 2010, în calitate de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, să coordonez echipa Unităţii Naţionale de Coordonare, responsabilă cu negocierea şi semnarea primului program de cooperare, în valoare de 181 milioane CHF. Acum, după 11 ani, am satisfacţia de a vedea că programul a avut un impact pozitiv asupra reducerii disparităţilor economice şi sociale în România, cu o rată de absorbţie de peste 85%."

Discuţiile au mai vizat teme de interes comun pentru România şi Elveţia, respectiv cea de-a doua contribuţie financiară acordată României, dar şi provocările şi oportunităţile legate de găzduirea, de către România, a Centrului Cyber.

"Am speranţa că discuţiile dintre UE şi Elveţia vor ajunge la un acord în curând şi că vom putea demara în mod formal discuţiile bilaterale pentru un nou program de cooperare. Astfel, am propus începerea consultărilor cu partenerii elveţieni în cel mai scurt timp, în vederea stabilirii domeniilor eligibile, precum şi construirea mecanismului de cooperare", a susţinut ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

În data de 3 decembrie 2019, Parlamentul elveţian a aprobat anvelopa pentru coeziune adresată unor state membre UE, în vederea reducerii disparităţilor sociale şi economice în cadrul UE extinse, din care România va beneficia de fonduri nerambursabile de aproximativ 221 milioane CHF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro