MINISTRUL EGIPTEAN DE EXTERNE:  "Cât timp Israelul nu devine parte la Tratatul de neproliferare nucleară, va fi instabilitate în regiune"

Ziarul BURSA #Politică / 7 decembrie 2010

Ministrul egiptean al Afacerilor Externe, Ahmet Aboul Gheit, a declarat ieri, la Bucureşti, că poziţia Egiptului este aceea că Iranul are dreptul să folosească, în mod paşnic, energia nucleară şi că, atâta timp cât Israelul nu devine parte la Tratatul de neproliferare nucleară, va fi instabilitate în regiune.

"Vă spun punctul de vedere al Egiptului, pentru că nu sunt în poziţia de a vorbi în numele altor ţări arabe. Oricum, nu trebuie luat neapărat tot ce se anunţă sau se publică astăzi. Fiecare, când spune nişte lucruri, trebuie să şi le asume. Punctul de vedere al Egiptului este acela că Iranul are dreptul să folosească, în mod paşnic, energia nucleară", a precizat şeful diplomaţiei egiptene, citat de Agerpres.

El a adăugat că Iranul are, de asemenea, dreptul nu numai la utilizarea paşnică a energiei nucleare, dar şi la a desfăşura toate activităţile necesare pentru prelucrarea, îmbogăţirea minereului şi pentru dobândirea cunoştinţelor necesare în acest sens. "Ceea ce nu dorim să vedem este un Iran militar - nuclear, care să schimbe, practic, datele ecuaţiei în regiune. Din punctul de vedere al Egiptului, în Orientul Mijlociu trebuie să existe o zonă liberă de arme nucleare. Vrem ca şi Israelul să facă parte integrată din acest regim de neproliferare nucleară. Atâta vreme cât Israelul nu devine parte la Tratatul de neproliferare nucleară, va fi instabilitate în regiune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb