Ministrul Energiei: "Vrem să stimulăm angajarea în cadrul microîntreprinderilor"

Marius Constantin
Politică / 10 iunie 2015

Andrei Gerea, ministrul energiei, întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri, a declarat astăzi că se doreşte stimularea angajărilor în cadrul microîntreprinderilor, iar Guvernul va institui un impozit de 1% pentru cele cu peste 2 angajaţi, 3% la cele cu un angajat, iar cele fără niciun angajat vor plăti 3% plus 1500 de lei, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

De asemenea, în cadrul lucrărilor Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a UEAPME, ministrul energiei a mai declarat: "Am convingerea că România va menţine ritmul de creştere economică. Noul Cod Fiscal prevede, începând cu 1 ianuarie 2016, scăderea TVA de la 24 la 20% şi scăderea cotei unică de impozitare de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019. De asemenea, din 2017, se va reduce cota contribuţiilor asigurărilor sociale la stat atât pentru angajator, de la de la 15,8% la 13,5%, cât şi pentru angajat, de la 10,5% la 7,5%, asta după ce am operat deja o scădere a acestor contribuţii de cinci puncte procentuale. Vom elimina şi impozitul pe dividende".

La lucrările Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a UEAPME a participat şi prim-ministrul Victor Ponta, care a apreciat măsurile luate de Ministerul Energiei pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a subliniat efectele măsurilor care vor fi implementate odată cu adoptarea Codului Fiscal în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro