Ministrul francez al Tranziţiei Ecologice François de Rugy demisionează

I.D.
Internaţional /

François de Rugy (Sursa foto: Twitter)

François de Rugy (Sursa foto: Twitter)

Ministrul francez al Tranziţiei Ecologice François de Rugy, aflat în centrul unei polemici pe tema unor cheltuielii excesive, a anunţat că şi-a prezentat demisia marţi dimineaţa premierului, declarându-se victima unui "linşaj mediatic" şi precizând că a depus o plângere de defăimare împotriva Mediapart, relatează AFP.

"Atacurile şi linşajul mediatic la care familia mea este supusă, mă conduc azi la un pas înapoi necesar - ceea ce va înţelege oricine. Mobilizarea necesară pentru a mă apăra face să nu fiu în măsură să-mi asum senin şi eficient misiunea pe care mi-au încredinţat-o preşedintele Republicii şi premierul", scrie ministrul într-un comunicat.

"Astfel, mi-am prezentat demisia premierului în această (marţi) dimineaţa", a adăugat el.

Numărul doi în Guvern, care urma s-şi prezinte marţi în Senat proiectul legii energiei şi luptei împotriva modificărilor climatice, s-a întâlnit marţi cu Edouard Philippe. Intervenţia sa în faţa deputaţilor, într-o sesiune de interpelare a Guvernului, se anunţa dificilă.

Dezvăluiri Mediapart cu privire la dineuri fatuoase organizate pe când prezida Adunarea Naţională, lucrpri în locuinţa sa de ministru sau apartamentul său de lângă Nantes l-au fragilizat puternic pe ministru, care s-a apărat tot weekendul de aceste informaţii în cascadă.

Ministrul apreciază că, "de la începutul săptămânii trecute, Mediapart (îl) atacă pe baza unor fotografii furate, bârfe, aproximări, elemente exterioare funcţiei" sale. "Voinţa de a face rău, de a demola nu ridică vreo îndoială. Sunt supus unui foc continuu de întrebări noi şi obligat să parez fără încetare noi atacuri", deplânge de Rugy.

"În faţa contra-adevărurilor Mediapart", el a anunţat să a "depus (marţi) dimineaţa o plângere penală de defăimare", prin avocaţii Pierre-Olivier Sur şi Mathias Chichportich.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS